Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

duminică, martie 01, 2009

Politica de provincie


Exista in Botosani foarte putini politicieni adevarati. Doi sau trei, nu mai mult, care stiu sa-si savureze clipa puterii, ce sa faca cu ea sau stiu sa mascheze o infringere care prin vorbe abil mestesugite poate fi transformata cel putin intr-un meci nul. Restul "politicienilor" de Botosani sint fie niste oportunisti care au avut bafta sa fie in partidul potrivit in momentul potrivit, fie niste niste lingai care prin pozitii de sluj obtin ceea ce-si doresc. Nu conteaza cui face slujul, nu conteaza partidul, totul e sa fie la putere. Membri buni de partid sint buni la impartit flori, la organizat celule de baza, la adunat oameni la mitinguri, la munca de jos. Ei nu vor avea accesul niciodata la functii pentru ca nu au bani si nici stofa sa produca bani jonglind bugete sau smenuind oferte.
Cam astia sint politicienii in Botosani. Este locul unde o peroana si-a depus 40 de CV-uri pentru a fi numit director undeva, nu conteaza unde. Aici politicienii divorteaza tragindu-si amante pe post de menajere la Bucuresti si vile la marginea tirgului pe post de cuiburi de nebunii. In Botosani politica se face inca pe cumetri, banii si lucrarile se dau tot la fel. In fine, asa a fost dintotdeauna asa va fi multa vreme, poate pina cind cei care impart acum flori vor avea si ei acces la functii.
Exista in Botosani si politicieni idioti. Unul dintre ei se numeste Viorel Alexandru, fost prefect, fost director de finante, fost senator (2 luni de mandat). El nu a gasit de cuviinta decit sa pocneasca un copil care punea muzica la o petrecere, refulindu-se astfel poate pentru toate neimplinirile de care a avut parte in ultima perioada de vreme (divort, alegeri pierdute, bani cheltuiti, functii neobtinute). Vicepresedinte al Partidul Democrat Liberal filiala Botosani, el a dat un bun exemplu tinerilor prezenti la reuniunea de partid (care a avut drept scop socializarea intre membri). Tinarul agresat de Alexandru nu are 18 ani. El venise doar sa puna muzica la petrecere sa-i faca pe PDL-isti sa se simta bine. Drept rasplata si-a luat-o peste cap fix de la un lider. Sint convins ca lui Alexandru nu i se va intimpla nimic. In orice tara normala, un politician care face asa ceva se retrage la pascut vaca. La noi se va musamaliza se va interpreta, se va uita. Si Alexandru va mai putea candida, sau va putea ocupa posturi de sef fara nici cea mai mica remuscare. In schimb acel copil nu cred ca va uita niciodata privirea de betiv si duhoare de alcool al celui care l-a batut: un politician de Botosani.

In poza este exemplificat ceea ce-i doresc eu lui Viorel Alexandru in cariera de PDL-ist pe care o urmeaza in prezent. Indiferent in ce functie.

2 comentarii:

  1. Şi care ar fi în viziunea ta cei doi-trei politicieni "adevăraţi" din Botoşani?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar, care ar fi? Eu zic ca ar fi Campanu, Flutur si Contac nu?:)

    RăspundețiȘtergere

ClickComments