Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

miercuri, martie 04, 2009

Meseria de PDL-ist (acum)


A fi PDL-ist e o meserie in Botosani. O meserie la mare voga care poate sa-ti asigure o notoritate, o pozitie sociala, o functie de director, un sprit la casa lux cite si mai cite... Toti papagalii care au sarit dintr-un partid in altul in functie in cautare de beneficii s-au vopsit acum in portocaliu si pozeaza in mari sustinatori marinarului si mascotei lui pitice. Cu piepturile umflate si acea privire pe care numai functia ti-o poate da fac rind la sediul la PDL. Isi dau cu parerea, emit strategii, aproba lingusitor, fac tot ceea ce le sta in putinta sa pupe-n fund un lider si in acelasi timp sa scirbeasca pe cei cu minte in cap. Asa au fost si la PSD si la PNT si PNL cind trebuia, n-au murit din asta, ba din contra, unii au reusit sa se imbogateasca, pupa miini, sponsorizeaza, cumpara tigari daca e nevoie. Ar face-o si la partida romilor daca ar fi cazul. Cum i-ar sta lui Cozmita Lascarache sa-l trimita pe Mimor sau pe dr. Enache dupa tigari? Cu ce placere ar sponsoriza alde Electroalfa, Conrec sau "grupul firmelor producatoare de alcool si bauturi spirtoase si care vind aproape tot la negru si nimeni nu le face nimic" ,tiparitul afiselor cu asul de trefla. Cum ar invata toti tiganeste numai si numai ca sa ocupe un post de director pe undeva..ar fi distractiv tare. Intr-un judet unde mai toti "vectorii de opinie si de decizie" poarta chiloti rosii si maieu portocaliu constati ca esti inconjurat numai de cioflingari care prin actiunile ce le intreprind nu fac decit sa tina apasat stampila ce ni s-a pus de la capitala pe judet:cel mai sarac din tara. Da, asa e, dar si cel mai plin de prosti.

9 comentarii:

  1. jos palaria!!!aaa eu cu cine votez?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu fi pesimist, ca nu-i bine si nici nu-i cazul.
    Am fost in Banat care-i "fruncea", si am vazut terenuri parloaga cat cuprindea-i cu privirea, pentru ca sasii au plecat, terenurile fostelor IAS-uri nu au fost retrocedate.
    Am fost la Botosani si toate terenurile erau cultivate. Sigur din pamant oamenii nu se imbogatsc, dar supravietuiesc cu demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Gheorghe
    NU e vorba de terenuri. E vorba de calitatea umana. In plus nu se pune problema de supravietuire. Daca ne multumim numai cu asta, sa supravietuim, atunci am capatat ceea ce am meritat:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca te referi la calitatea oamenilor, la moralitatea lor, dar terenurile cultivate sau lasate parloaga reflecta calitatea umana.
    Lucian Blaga spunea ca “Eu cred că veşnicia s-a născut la sat” si eu cred ca si O Paler, ca la sat s-au conservat valori.
    Satul poate fi izvor pentru o generatie cu mentalitate de oameni demni si harnici.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Holde manoase" e o expresi care am invatat-o prin clasa a doua pe la orele de compunere. Asta insemna ca, (virgula) calitatea umana a anilor 80 ne cam da ceata. Intr-un fel cred ca e adevarat. macar atunci toti (aproape toti) erau intr-o oala.
    In satul "Mihai Eminescu" din judetul Botosani mai traiesc 4 familii.
    Am fost duminica pe la socri la tara, nu prea am vazut tineri. Cine sa munceasca ogoarele? De unde calitate umana daca nu sint oameni?
    O scoala la tara are in medie 4-5 elevi in prima clasa.
    Da. O Paler spunea ca la sat s-au conservat valori. Observi termenul CONSERVAT, poate avea mai multe conotatii. La oras s-au alterat valori. Labilitatea morala si inclinatia spre imbogatire dezumanizeaza si cladeste un popor, incet incet, de "fiecare pentru el".

    RăspundețiȘtergere
  6. E adevarat ca satele s-au depopulat, dar mai sunt copii de la oras crescuti de bunicii de la tara, copii celor plecati sa lucreze in Italia sau Spania, si acei copii cresc intr-un mediu mai curat si mai sanatos, decat cei din cartierele aglomeate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da...vom muri noi pina vor creste ei. Apropo...e vre-o statistica cu prezenta la vor in mediul rural?
    De pilda in Botosani la alegerile locale, sau parlamentare au fost peste 15.000 de voturi anulate. Marea parte in mediul rural. Culmea e ca avem un deputat care a avut nevoie doar de 2500 de voturi sa-si obtina mandatul. Indiferenta e tot o forma de prostie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tzok, e tare materialul initial si cu asta basta! Ce si cum e la tzara acum, e alta poveste... Treaba cu pupatul in kur pe la partidele aflate la putere poate fi privita si din alt unghi: ca sunt pupatori de serviciu tot timpul, treaca-mearga, dar e musai sa fie si sefi portocalii ori rosii dispusi sa-si ofere dragastos funduletzul buzelor adoratoare??? Parca de la un Flutur ne asteptam sa nu tolereze astfel de... forme de adorare! Sau, mai stii...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim
    Esti de o perversitate rar intilnita, care nu-si are loc in politica:)))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere

ClickComments