Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

vineri, martie 06, 2009

Notar nou


Prim procurorul Cristi Popovici renunta la functie. El a trecut examenul pentru obtinerea unui post de notar in municipiul Botosani. Cel mai probabil acest lucru se va intimpla luna viitoare. In felul acesta Popovici spera sa cistige mai multi bani, dat fiind faptul ca in Botosani notarii au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste preturile editind un nomenclator propriu. Taxele notariale ajung astfel de mai bine de doua ori mai mare decit cele minime publicate in Monitorul Oficial, fapt care face ca judetul Botosani sa fie pe primul loc in tara in ceea ce priveste costul actelor. In prezent in municipiu functioneaza 10 birouri notariale. Cristi Popovici s-a facut remarcat in meseria de procuror prin multitudinea de dosare nerezolvate, in Botosani neexistind pina in prezent fragranturi, cazuri de coruptie, de evaziune fiscala finalizate cu condamnari.

5 comentarii:

  1. Problema procurorilor fara rezultate e valabila in toata tara.
    Ce motive au sa zgandare "musuroiul", cand banii sunt aceiasi si in cazul cand prind infractori si daca nu-i prind, iar daca se fac ca-i prind si ii ajuta sa scape sigur se aleg cu ceva ca "recunostinta".
    Metoda cu "sti ai incalcat legea si esti pasibil de pedeapsa, dar daca iesi cu ceva inchid ochii", functiona si pe vremea comunismului.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Gheorghe
    Da, ai dreptate, dar macar unul sa saminta in Botosani, unul intr-un mandat....unul la 2 ani macar. Niste oportunisti, sintem condusi de oportunisti, iar tara e plina de oportunitati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tara e plina de oportunisti, pentru ca sistemul e facut in asa fel incat oportunistii sa promoveze.
    Eu sunt adept al principilului ca sistemul isi modifica trendul, numai daca se implementeaza proceduri care sa-i motiveze pe functionari sa obtina rezultate, spre deosebire de majoritatea care considera ca problemele se rezolva schimband oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  4. NU cred in aceste proceduri. Mai degraba in schimbarea de generati deci implicit de mentalitati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa luam un exemplu, cel al obligarii institutilor statului, ca peste o anumita suma, sa incheie contractele prin licitatie.
    Este o procedura care are ca efect reducerea coruptiei. Daca asteptam pana sa schimba generatia ca sa avem directori responsabili, asteptam pana pana la "pastele cailor".

    Daca procurorii ar fi platiti cu un salariu fix plus o parte variabila, functie de cate dosare au avut cu castig in instanta, si daca cei care nu au dosare cu castig in instanta ar fi eliberati din functie, cu siguranta eficienta parchetelor ar fi alta.
    Sistemul platii fixe nu-i stimulativ, dimpotriva e facut sa nu incurajeze performanta.
    Si eliminarea cotelor procentuale, din sumele colectate la buget de catre garda financiara, a fost o masura de schimbare de procedura, cu scopul de a face garda financiara mai toleranta la hotie.

    RăspundețiȘtergere

ClickComments