Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

joi, mai 28, 2009

Ti-am trimis un sms

Da. De fapt tot spilul cu tombola PDL, pardon, al fundatiei "Asociatia Moldova 2006", e simplu. Acum am si confirmarea. Omuletii portocalii ne vor baga intr-o baza de date si sa vezi ce de SMS-uri vom primi in ziua alegerilor, SMS-uri care ne vor indica cu cine sa votam., indemnuri si lozicinci electrale, poezioare cu Bombo si Congo, etc. Eu personal n-am nici un chef sa fiu asaltat cu telefoane odata la doi sau la patru ani cind sint alegeri asa ca am sa-mi bag picioarele in ea tombola. Cert este ca IT-istii PDL-ului stau cu degetele pe butoane introducind in softul de trimis sms-uri numerele botanistilor care s-au agatat la tombola electorala. Traiasca generatia SMS!

PS: Face si PSD-ul o tombola, dar aia-s asa de varza incit cred ca asa trebuie sa se faca...:)))

marți, mai 26, 2009

Stiri tari din Botosani

Iata o serie de stiri care mi-au captat atentia:

- Prichindeii din Dumeni, comuna George Enescu, cei mai buni pompieri! (www.stiri.botosani.ro)

-Scoala 11 din Botosani marcheaza 40 de ani de existenta (www.botosaninews.ro)

-Violenta domestica prezenta in familiile din mediul rural (www.botosanines.ro)

-Concursul "Cel mai util şi ingenios obiect făcut din deşeuri" şi-a desemnat câştigătorii pentru faza locală (www.stiri.botosani.ro)

- Avem cei mai buni elevi de clasa a XI-a la latina.(www.stiri.botosani.ro)

Deci se pot trage urmatoarele concluzii: in caz de incendiu apelati la prichindeii din Dumeni, iar daca acestia vor fi ocupati cu cheful de la scoala 11 unde au fost invitati de colegii lor mai mici lasati sa arda pentru a participa si voi la concursul de obiecte din deseuri. Pentru ca o sa aveti i prostie. Daca violenta domestica este prezenta la familiile din mediul rural in cele de in mediul urban e prezenta violenta salbatica, fapt care nu rimeaza deloc cu limba latina, o limba culta pe care o vor vorbi copii nosti incepind cu clasa a XI_a. Recomdarea vaccinului antirabic celor care stau la oras este absolut necesara. Pe viitor propun redactarea urmatoarelor stiri despre Botosani:
-in acesta luna la gradinita 21 numai doi copii au fost raciti
-prichindeii de la scoala din Dumeni au adus la gunoi roboteii din pachetele de tigari care le-au colectionat
-elevii din clasa a XI-a C de la liceul Laurian vor invata hindusa intrecindu-i astfel pe cei dint-a XI-a B care sint la al doilea trimestru de greaca veche.
-primaria din Botosani a dat cu var astazi 678 de borduri, 121 copaci, a vopsit 11 zebre si a schimbat un bec la un semafor
-cresa numarul 2 Botosani organizeaza saptamina aceasta intinirea de 10 ani a primei promotii de absolventi
-primarul a jucat astazi sah cu pensionarii in parc unde a luat 7 maturi, a cistiogat de doua ori si a facut 4 remize
-prefectul de Botosani a mai inaugurat un grup termic modern de la Gradinita 11. Centrala a costat 3000 de lei si a fost montata cu contributia parintilor
-copii de la Scoala nr 14 Botosani vor organiza concursul "Micul calusar". Si-au anuntat prezenta elevi de la scolile invecinate
-Gradinita 3 a organizat serbarea "Cine-n luna si inj stele-concurs de poezie si compunere". Au fost prezente oficialitati locale
-71 de ciini vagabonzi s-au predat astazi de foame in fata sectiei de ecarisaj a Primariei.
-vintul a uscat buzele a sute de Botosaneni. Interviu cu un medic specialist.



Campanie stil PDL


O asociere interesanta intre un post tv si un partid politic concretizat prin amplasarea promotionalelor fix in buricul tirgului.
Dar iata cum suna stirea de pe www.stiri.botosani.ro: Poti castiga o masina, scutere, biciclete, telefoane mobile, combine frigorifice sau alte premii surpriza daca alegi sa completezi un talon la tombola organizata de Asociatia Moldova 2006!


Voi ati auzit de aceasta asociatie independenta?

Campania este sustinuta de PDL si Tele`m si se cheama mita electorala pe fata. Dar cum in Botosani vara asta se poarta portocaliul, nu e de mirare ca s-au ajuns si la asemenea porcarii electorale. Mai bine transformau premiile in bani si stateau liderii PDL in centru la statuie si dadeau un milion pe vot, in direct la Tele`m ca tot aia era. Date fiind aceste aspecte va urma in curind:
-un bot pentru un vot, campanie intiata de fundatia unamitara E.B.A (Este mai Bine Acasa)
- autografe cu vedetele stelei legalizate de Vadim scoase la mezat tot pentru voturi
-cit mai multe urne mobile ca vad ca incep sa fie cam multi handicapati (pot fi convisi lesne cu cine sa voteze)
-o felie de parizer si una de piine si putin mustar (asta s-a mai practicat in Botosani), pentru votul popular
-o poza impreuna cu primarul pentru un vot de familie, e buna de pus linga pestele de sticla pe mileul de pe televizor
-sedinta foto cu maimutica de la PDL pentru un vot individual
-excursii in stainatate pentru opozitie pe perioada votului
-faina pe umar in cabine de votare urmate de bitele de rigoare
-doua sticle de vodka plus o bataie la nevasta indecisilor din mediul rural
-inchiderea sediilor PNL, PSD, PNT, PRM pe motive de reparatii capitale, absolut neseare odata la patru ani cind se voteaza
-acordarea titlului de cetatean de onoare celor care aduc si pot demonsta asta mai mult de 10 votanti la urne.

La urma urmei, fiecare cum isi asterne asa doarme, dar din ceea ce se vede se pare ca multi n-au lenjerie.

miercuri, mai 20, 2009

Evanescence - Bring Me To Life

F. Tare, nu-i asa?

Criza din media

Tele`m Botosani isi va reduce in curind grila de programe si va da afara din personal. In acest moment Tele`m este unica televiziune din Botosani care emite 24/24, inregistrind audienta cea mai mare in special in mediul rural. Noua grila va fi de 6 ore pe zi, iar personalul aproape se va injumatati. Prima masura care a luat-o actionariatul Tele`m dupa campania electorala de la alegerile generale cind rezulatele financiare au fost sub asteptari a fost inlocuirea managerului general Sorin Bradu. Solutia de criza adoptata de noua conducerea este restructurarea totala, prin scaderea activitatii cu 75%.

marți, mai 19, 2009

Mincinosul


Deci, fostul primar Florin Simion Egner s-a dovedit a fi securist. Nu informator, nu colaborator, pur si simplu securist. Intr-un interviu astazi a negat acest lucru cu vehementa, dar e normal sa fie asa mai ales ca Egner este recunoscut pentru minciunile gogonate care le serveste oricui mai are chef sa-l asculte. Pina la urma ca a fost securist nu-i nici o problema, mai cistiga omul ceva bani sa duca la familie. Problema e ca a prostit un oras intreg vre-0 12 ani de cind se afle in postura de persoana publica, primar, consilier, lider politic.
INTREBARE: Cine se sesizeaza la falsul care l-a facut Egner in declaratii in momentul in care a candidat de trei ori si de de trei ori a declarat in scris ca nu a avut nici o treaba cu Securitatea?
Juridic vorbind sint trei fapte penale cite una la patru ani de fals in declaratii pentru care fostul edil trebuie sa dea cu subsemnatul.
Sint gata sa pariez cu oricine ca nu se va intimpla nimic si timpul va face uitat si acest subiect.

sâmbătă, mai 16, 2009

Tov Geoana a efectuat o vizita de lucru la Botosani

Venit ca un activist cu elicopteru, inconjurat de jurnalisti pupincuristi de pe la televiunile centrale Geoana a fost astazi la Botosani. Am remarcat: multimea de SPP-isti care au inconjurat sediul PSD, tensiunea din sediu in minutele premergatoare sosirii liderului, adunatura de cravate rosii scoasa ca pe vremuri in intimpinare, mobilizarea fortelor importante de politie ca doar e al doilea om in stat, anostul acestei vizite.
Intitulata vizita de lucru (adica cu ce scop, cum ar putea justifica Mircea Geoana aceasta vizita fie numai pentru benzina consumata de elicopter), prezenta liderului rosu nu a adus decit niste promisuni care mai de care mai gogonate si mai generaliste: "Judetul Botosani trebuie sa fie o prioritate pentru orice Guvernare!" HA! Pe asta am auzit-o la toti smecherii care au mai fost pe aici in cersetorie de voturi. Cica judetul BT a devenit pentru PSD o prioritate de grad zero. Iarasi fals. Nimic nu poate fi mai prioritar decit umplutul buzunarelor si acumularea de averi grozave.
Candidatul pentru presedentie a mai tras si o hora pe la Tudora, dupa care a incercat sa-i convinga pe satenii de acolo de importanta dezvoltarii satului romanesc prin crearea de conditii de trai moderne, prin existenta infrastructurii in toate domeniile de activitate si prin sustinerea agriculturii.
Auzi frate i-a bagat in ceata pe toti, Tudora fiind cunoscuta mai ales in Botosani cantitatile impresionante de rachiu care se fabrica acolo din orice si care desigur se consuma si prin faptele de violenta care urmeaza dupa aceea.

PS: N-a mai facut nici o emisiune. NU s-au dat intrebarile inainte asa cum s-a dorit. Pacat!

joi, mai 14, 2009

O fi chiar prostanac?

In principiu ar trebui sa am simbata o emisiune televizata cu Mircea Geoana. Spun in principiu penttru ca inca nu am o confirmare oficiala din partea PSD deoarece nu am raspuns la una din doleantele lor: MIRCEA GEOANA vrea intrebarile inainte. Lucru care nu se va intimpla, dat fiind faptul ca nicioata nu am procedat in acest mod. Ciudat, ultima data cind am dialogat in direct nu a dorit asa ceva. Era insotit insa de Corlatean care l-a "scos" de citeva ori. Cert este ca simbata Geoana va fi la Botosani si va participa de la ora 18 la o nunta, desigur in spiritul campaniei electorale. Emisiunea daca va fi, va fi inregistrata in jurul prinzului.

Crin cu tepi

De cind a ajuns presedinte de partid parlamentar bretonistul liberal Crin Antonescu si-a tras si stil de politician versat. Dupa congresul liberal unde a fost numit si unde a participat de mina cu mama si cu tata, a se citi Patriciu si Catarama, Antonescu a suferit o schimbare brusca, mentorii sai reusind sa-si impuna stilul care i-a consacrat. Cel al tepilor.
Ca presedinte de partid ce se vrea unul al oamenilor de afaceri al micilor intreprinzatori, Crin ar trebui sa cunoasca cite ceva din spiritul lumii de bussiness. Ei bine, va asigur eu ca nu stie si ca habar nu are cu ce se maninca un act de management, ba mai mult da si pe afara de prostie pozind in cunoscator.
Intrebat fiind astazi asa cum am promis despre ce se va intimpla cu datoriile acumulate de PNL la media locala din campaniile electorale trecute, datorii neachitate nici pina in prezent, iata ce a raspuns Crin: "Nu cunosc aceasta problema, nu eu am semnat aceste contracte, nu sint raspunzator pentru ele". Nu s-a mai insistat in continuare dat fiind penibilul situatiei ce se prefigura. Crin se pare ca a venit numai la muls, sau cel putin asa isi imagineaza.
Oricum intilnirea de astazi, calitatea celor participanti la asa numitul dineu al oamenilor de afaceri au demonstat ca cel putin in Botosani PNL-ul s-a indepartat de acest mediu. Modul in care Crin a stiut sa abordeze o problema importanta a PNL, cea a datoriilor, valabila nu numai la nivel local ci si national, denota ca nu cunostea nicidecum cum ffunctioneaza financiar o societate, un partid, o institutie. In momentul in care a preluat PNL l-a preluat si cu bune si cu rele. In schimb liderul cu plete vede doar partea frumoasa a paharului, de candidat la presedentie de viitor aliat la guvernare lasind adevaratele probleme in mina liderilor locali, care fie vorba intre noi cu acest raspuns al lui Crin vor capata si mai mult tupeu, lideri ce nu vor reusi nicidecum sa le rezolve. Astfel se va deschide Cutia Pandorei, un cutremur de proportii in PNL fiind iminent. Dar, poate e mai bine asa.

PS. Pina la urma, tot pe Crin il voi vota. Ma voi inscrie astfel in marea masa a electorilor care nu au de unde alege si care in lipsa de altceva pun mina pe cel mai colorat ambalaj. Ca produsul e alterat, ce importanta mai are.

miercuri, mai 13, 2009

Pompierii in actiune


Iata o stire care citeaza un buletin informativ al pompierilor din Botosani:

O familie din satul Zlatunoaia, comuna Lunca, a fost la un pas sa raminafara acoperis deasupra capului dupa ce casa in care locuia a fost trasnita in timpul furtunii care s-a abatut, marti dupa-amiaza, asupra
localitatii.(...) Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-a deplasat in cel mai scurt
timp posibil la locul indicat. Incendiul a fost stins in mai putin de 15minute. Flacarile au distrus 8 m.p. din acoperisul casei, valoarea pagubelor fiind estimat la 2.000 de lei. Pompierii au salvat restul casei si celelalte anexe din gospodarie in valoare de 65.000 de lei.

Si tragem urmatoarele concluzii dupa o lecturare atenta:
-in timp ce unii stingeau focul, altii masurau, astfel incit s-a ajuns la cifra exacta de 8 mp. de acoperis ars.
-cronometrul pompierilor s-a oprit la fix 15 minute cu tot cu intinsul furtunelor probabil, ceea ce ii indreptateste sa participe cu succes la concursul brigazilor funtase
-8 mp. de acoperis costa 2000 de lei, cam scump, deci nimeni nu-si va pune acoperis cu pompierii la preturile astea.
-grupul de evaluatori ai pompierilor botosaneni au stabilit ca gospodaria omului valoreaza fix 65.000 lei, iar dupa incendiu 63.000 lei.
-exista posibiltatea ca acesta evaluare sa fi fost facuta in vederea incheierii unui contract de asigurare cu bagubitul, ca o sursa de venituri alternativa pe timp de criza

Cam ce minte creata trebuie sa aiba ofiterul de presa al Pompieriei Botosani de a reusit sa scrie asemenea aberatie. Si mai ia si bani pentru asta. Personal m-ar interesa o detaliere a evaluarii, cit gaina, cit porcul, cita casa cit grajdul, cit metrul patrat de teren, poate poate as cumpara ceva de pe la pompieri.

Una Buna alta Rea

"Am doua vesti, una buna si una rea. Vestea e rea e ca n-am nici o veste buna", spunea cineva. Si iata ca se intimpla si la Botosani.
Pe considerente pur masonice doctorul Enache a fost numit astazi directorul spitalului de urgente. "Detinatorul ciocanului" a plins cu un ochi si cu altul a ris pentru ca tot astazi Colegiul Medicilor Stomatologi a pus in discutie suspendarea dreptului de libera practica a fiului sau. Asta ce, in urma cu aproape doua luni fiica sa, tot medic stomatolog si-a pierdut dreptul de a profesa dupa ce a facut gura varza unei paciente. Ambii copii ai doctorului Enache au urmat cursurile facultatii particulare Apollonia din Iasi.
Cit despre numirea la spital, adica vestea buna, este de fapt un came back, dupa ce Enache a mai ocupat aceasta pozitie din postura de membru PNT-cd. El s-a facut remarcat prin strinse colaborari cu fundatii de ajutorare din Belgia si Germania, desigur si prin vizite dese in aceste tari, umplind spitalul de vechituri care nu sint folosite nici in prezent. Asa poarta si femeile de servici halate albastre pe buzunarele carora scrie dr. Muller.

Singuratatea demnitarului de cursa lunga

Incep sa-i inteleg pe politicenii cu state vechi de activitate ca o iau razna dupa o bucata de vreme. Sufera chiar si schimbari fizice, cum ar fi bombarea pieptului, schimbatul mersului, o respiratie mai regulata, mai odihnita, pricinuita vezi Doamne de stesul intelectual depus, in sensul menajarii de prea mult efort. Privirea ginditoare, incruntatul fruntii sint elemente obligatorii in decor. Nu astea-s importante. Important e demnitarul sa reziste, sa lupte politic in continuare, sa nu-si rupa ritmul gata format de inselare a exercitiului democratic prin pacalirea maselor. "Nu mintiti poporul cu televizorul", celebra expresia a unui decembrie 89 s-a schimbat in "Sa mintim poporul cu televizorul". Cursa trebuie sa continue. Demnitarul trebuie sa demniteze pina la pensie, unde poate se va trensforma intr-o eminenta cenusie sau poate isi va minca in liniste si singur biscuitele.
Ei bine, aflati ca toate astea duc la dileala. Alti confrati din presa ii spun betia puterii, eu ii spun dileala. Exemple girla. Termopane din China, fata europarlamentar, bloguri, emisiuni televizate de cea mai joasa speta inconjurati de manelisti sau bucatari, concedii scumpe, delegatii cit incape, milioane de mici pentru poporul infometat, concerte cu magde ciumaci prin toate catunele, DNA obligatoriu ca altfel nu faci parte din fratie, pot insirui un caiet studentesc. Asa li se pare ca viata are ritm si sens pentru ei. Pulsul, obligatoriu bate doar in sensul cirdasiei cu hotia umplind beciurile cu palinca si calatabosi, fie in preparate naturale fie in bancnote mov, de 500.
Demnitarul de cursa lunga specimenul care traieste ca un parazit, hranindu-se din munca altora, sugind doar nectarul si pulpa din fructul numit Romania nu-si da seama cit de nenorocit este. Nici nu-l intereseaza sa-si dea seama, atit timp cit confortul propriu si ritmul in care se desfasoara evenimentele au acelasi numitor comun. Singuratea demnitarului de cursa lunga este desprinsa din gindirea sa, de om care lucreaza numai pentru el. Degeaba e inonjurat de trepadusi ce se hranesc cu resturi, degeaba se-ncinge in hori care mai de care "a unirii", degeaba. E singur cu el si cu avutia lui, pentru ca lumea din care face parte refuza sa-l accepte si sa-l perceapa ca fiind viu. E doar un nume pe care odata la patru ani se pune o stampila, sau nu, in lipsa de alte variante.
Si aceasta singurate cred eu sta la baza inciumarii clasei politice, molipsind ca un virus fara leac pe toti cei care intra in sistem si accepta compromisul. Adica pe aproape toata lumea. Din pacate.

marți, mai 12, 2009

Lucky number seven!!


Astazi un botosanen a fost muscat de o vipera in timp ce facea sex intr-o padure. Ca sa fie informatia completa, botosanenul a fost muscat de un deget, iar padurea se afla in vecinatatea localitatii Lunca.
Futakul e in afara oricarui pericol gratie interventiei medicilor de la spitalul de urgeta din municipiu care au consumat cu aceasta ocazie una din cele 7 (sapte) fiole cu antidot impotriva veninului de vipera.
Drept urmare numai sase oameni mai pot fi muscati anul acesta de sarpe, urmatoarea aprovizionare la spital cu serul ce combate veninul urmind sa se faca cind vor fi bani. Adica nu prea curind.

Vine Crin si nu Calin


Crin Antonescu candidat la rolul fetitei din filmul "In pat cu dusmanul", va poposi joi prin Botosani. Ultima data cind a venit a promis ca se va ocupa de Sala Sporturilor, in speta sa intervina pentru finalizarea constructiei (era ministrul sporturilor si tineretului). A contat foarte mult vorba sa. Lucrarea s-a finalizat abia anul acesta. Dar nu despre asta este vorba acum.
Revenind la vizita in Botosani a lui Crin mi-am promis solemn ca-i voi face o surpriza extrem de placuta. Pentru a vedea exact ce conduce, postul de televizune la care lucrez impreuna cu alti colegi din media il vom informa pe probabil viitorul predinte al Romaniei despre datoriile partidului pe care-l pastoreste. (la presa, posturi tv, bannere, sacose, imprimate etc.)Liberalii botosaneni si-au facut campanie electorala fara parale, doar pe promisiuni si facturi neachitate, iar faptul ca se afla in opozitie este scuza lor in fata creditorilor.
Dupa ce-l voi intreba pe Crin cum va face sa achite aceste creante voi face publica lista teparilor din PNL Botosani, precum si tepele care le-au dat. Asta ca sa stie lumea pe cine a votat!

PS: Personal mi-as fi dorit sa vina Calin. E mai european parca si s-a fi pliat bine pe mesajul partidului in aceasta campanie electorala.

ClickComments