Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

miercuri, ianuarie 28, 2009

Cu mintea limpede


Se intreaba multi ce mai face Mihai Malaimare. Ei bine, este in continuare la Teatrul Masca si mai munceste si pe la CNA deci e OK. Nu mai vine in Botosani, judetul care i-a dat doua mandate de deputat. Si nu mai vine din cauza unor cretini care s-au vazut pe locuri secunde in absolut toate sondajele de popularitate, cu mult in urma lui Malaimare politicianul, si care s-au temut ca acesta le va fura caimacul. Asta pentru ca Mihai a reusit sa faca asa cum s-a priceput politica omului, indiferent ce simpatii are acesta. Festivaluile usturoiului, cele are rockului, au fost facute pentru toti si acest lucru a fost inteles. Ca i-au adus notorietate, ok, dar odata cu beneficiul lui Malaimare am fost si noi beneficiarii a ceva. De multa vreme notorietatea in Botosani se cistiga doar daca furi, inseli, te certi sau bati pe cineva, daca te inseala nevasta sau daca umbli pe la curve, daca esti betiv sau jucator sau daca ti-ai tras cine stie ce masina sau vila. Actorii, profesorii, poetii, pictorii, medicii si altii ca ei nu sint de notorietate. Ei reprezinta doar niste trepadusi care au rolul lor bine determinat in societatea locala si care odata la 4 ani trebuie sa-i voteze corespunzator pe notorii sau sa se transforme in vesctori de opinie. Iata ca Mihai Malaimare s-a delimitat de o astfel de societate si le-a spus "pa" botosanenilor. Nu a spus "pa" si politicii si activeaza in continuare in PNL, reusind zic eu sa aiba un punct de vedere mult mai apropiat de realitate decit multi smecheri "notorii" din acest partid. Iata ce a scris Malaimare pe blogul sau (http://malaimare.wordpress.com/) despre ceea ce trebuie sa faca PNL-ul acum ca se afle in opozitie: SA STEA IN OPOZITIE pentru ca NU POTI FI TOT TIMPUL LA PUTERE. Asta si vis-a-vis despe o discutie avuta pe blogul lui Lilick despre cum ar trebui sa arate un loc de intilnire al liberalilor si cit de permisiva ar trebui sa fie comunitatea lor:

Ma uit la televizor si vad ca liberalii sunt si ei invitati, desi sunt in opozitie. Pana aici totul este ok.

Dar ce fac ei la televizor?

Se plang ca nu guverneaza, ca este imensa nesimtirea PSD si PD-L care, in timp ce vorbeau de nevoia aliantei cu PNL, se intalneau in secret si negociau propria guvernare, au tonul unor muieri bosumflate care regreta violul la care nu au fost supuse.

Eu cred ca ar trebui sa va veniti in fire, domnilor, sau sa nu-i mai trimiteti la televizor pe aia care habar n-au ce este aia politica si vorbesc doar ca sa se afla in treaba.

Eu cred ca ar trebui, din contra, sa va apucati de treaba, sa puneti pe picioare partidul, sa va decideti ca vreti sa fiti un partid cu adevarat solid, mai ales ca fata de astia aveti macar prezumtia conditiei istorice, de care vad ca ati cam uitat.

Eu cred ca ar trebui sa puneti mana pe carte ( politologie, arta negocierii politice, partide si strategii…) si, ca urmare a unui studiu aprofundat, sa intelegeti ca in politica nu exista moralitate, exista doar interese, ca este posibil ca interesele unor partide care au mai mult in procente decat dumneavoastra ca urmare a alegerilor se cupleaza in mod firesc, ca procentele pe care le ai sunt expresia deciziei electoratului si in fata deciziei sale nu prea ai ce comenta, ca, daca nu am fost in stare sa luam mai mult ar cam trebui sa ne dramuim discursul si sa o dam pe ceea ce este important nu pe fatarnicia acestor doua partide, fatarnicie evidenta si, iata, acceptata de acest popor, cel putin pana acum.

Liberali, chiar ar fi important sa dati macar impresia ca acolo gandeste cineva o strategie de comunicare, ca alegerile prezidentiale va preocupa, ca soarta acestui partid va sta in maini, in mainile voastre si nu in cele ale personajelor mai mult decat ” pitoresti ” cu care aceste doua partide, pe micul ecran, ne “prigonesc “

Exista in orice relatie compromisurile care se pot si chiar trebuie facute, dar o umbra de demnitate se cere totusi, ce Dumnezeu!

Eu cred ca PNLul nu ar fi putut sa guverneze, nu ar fi trebuit pentru niciun motiv sa guverneze cu vreunul dintre aceste doua partide, pline de oprisani, de contaci, de sumedenie de smecheri, de insi fara niciun fel de preocupare pentru discursul de ieri care nu seamana deloc cu cel de astazi si nu va avea nicio legatura cu cel de maine, indiferent care ar fi tema luata in discutie.

Acestea sunt vremurile, distinsi liberali, exista lucruri de care nu trebuie sa va rusinati si care trebuie sustinute pana in panzele albe, dar exista si o vinovatie care trebuie cu onestitate recunoscuta, precum si un viitor la care ar cam trebui sa meditati cu seriozitate.

Si, repet, in absenta unei strategii de comunicare, macar trimiteti la televizor oameni cu o anumita carisma si cu limba ascutita, iar ca sa aveti cat de cat trecere, invatati sa zambiti.

La greu trebuie sa zambeasca omul care doreste sa invinga.

Zambetul ii deruteaza pe dusmani care pot sa creada ca esti pe cai mari cand, de fapt, calaresti martoage.

Credeti-ma dragii mei, e lucrul dracului sa comunici cand esti pe partea invinsilor, dar victoria vine numai in bratele celui care alearga sanatos si, pe ultima suta are finis irezistibil. La atletism, la orice cursa de alergari, nu liderul este cel pe care il urmareste lumea cu atentie ci alergatorul care taloneaza cu incapatanare, iar victoria acestuia este, finalmente, salutata cu o imensa bucurie.

Chiar asa, mai uitati-va, dragii mei, la atletism, oricum, o bucata de vreme, nu prea aveti ce face.

PS

Am spus atletism, atentie, ca la hadbal ne uitam degeaba, cu handbalistii astia ramanem in opozitie inca vreo doua decenii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ClickComments