Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

joi, octombrie 08, 2009

PNL de Botosani

In curind in spatele sediului PNL Botosani de pe strada Teatrului se va construi un grajd si un staul pentru oi. Asta pentru ca sa nu-si iasa din mina conducerea partidului venita toata de la coada vacii. Putinii oraseni care mai sint acum pe la partid sint deja pe faras, certurile presedintelui Turcanu cu seful organizatiei municipale si cu secretarul organizatiei judetene depasind zidurile sediului. Dar nu acesta este subiectul.

Din cite se zvoneste la primarie sint depuse cererile pentru autorizatie de constructie, singurul impediment fiind reclamatiile depuse de riverani. Unul dintre acestia sustinea ca deja nu suporta duhoarea pe care o emana partidul, ingrijorat fiind de o eventuala contaminare. S-a linistit cind a aflat ca este vorba doar despre mirosul imbecilitatii politice in care se scalda in acest moment PNL Botosani.

Ca si consecinte ale unei bune gestiuni, PNL a ramas in Botosani doar cu un singur parlamentar (sa-l vedeti ce el arata cind iti face vineri sedintele in pantaloni scurti), iar in municipiu a fost depasita in sondaje si rezultate chiar de PRM. Dintr-un partid care a dat primarul orasului in 2004 intrerupind 14 ani de comunism pesedist, dintr-un partid care era cit pe ce sa cistige presedentia CJ in 2008, PNL Botosani s-a transformat astazi intr-un mare nimic. Si cel mai bine despre ce se intimpla acolo se scrie pe www.martorincomod.ro, site din care reproduc in totalitate urmatorul editorial.

PNL-ul lui Florin si Roxana

Deputatul Nicolae Rebenciuc e pe picior de plecare din PNL. De fapt, nu stiu cit isi doreste el sa plece, cit mai curind il impinge virtos de la spate deputatul de Dracsani. Parlamentarul de Flaminzi, despre care afla si botosanenii cu ocazia asta ca el chiar exista, este astfel pe cale sa se adauge unei lungi liste de liberali care au parasit de voie sau de nevoie partidul dupa preluarea presedentiei de catre asistentul veterinar din Sulita.

Ca si in celelalte cazuri Turcanu (ce nume predestinat de oier …) il face tradator pe cel aflat deja cu un picior in afara partidului. Ca a luat bani, ca s-a vindut, ca nu are verticalitate. Pardon, asta cu verticalitatea am bagat-o de la mine ca in limbajul sefului PNL de Sulita cuvintul asta inca e neologism.

Nu stiu cum se intimpla in PNL, dar toti care au curajul, tupeul nebun sa il contrazica pe crescatorul de miei devine brusc tradator, vindut PD-L – istilor si altele asemena. E posibil ca in unele cazuri sa aiba dreptate, insa uitati-va si dvs. : Cimpanu, Bahrin, Arosoaie, Ciobanu, Nechita, Oprisanu, Onisa, acum Rebenciuc si lista poate usor continua. Chiar toti sint tradatori, chiar toti au primit 100.000 de euro si “doua deconcentrate”? Chiar toti oamenii astia sint nebuni si, invariabil, Turcanu are mereu dreptate?

Vad ca la PNL Botosani s-a ajuns sa nu treaca o saptamina fara sa mai fie dat vreunul afara. Mai devreme sau mai tirziu conducerea centrala a partidului trebuie sa se trezeasca la realitate si sa isi dea seama ca, de cind la Botosani liberalismul a incaput pe miinile unuia care facea injectii la vaci, partidul a obtinut la europarlamentare un scor mult sub cel de la parlamentare, cind Turcanu inca nu era sef si, in plus, oamenii sint dati afara la foc automat. Cum misca unul in front cum e exclus.

PNL, un partid care se doreste a fi rezervat cu precadere elitelor, industriasilor, intelectualilor, traieste o adevarata drama la Botosani. Un taran (sa ma scuze, dar cei care locuiesc la sate asa se cheama), s-a inconjurat de alti tarani si dau afara pe oricare-i mai rasarit si a avut tupeul sa faca o facultate. Cititi lista de mai sus si o sa va convingeti. In ritmul asta cred ca in curind n-o sa mai ramina in partid decit Florin si Roxana. Ea e una dintre putinile orasene scapate de excludere. Norocul ei este insa ca s-a cuplat cu un taran. Si nu cu oricare, ci l-a nimerit chiar pe seful lor.

Sergiu BALASCAU


Brava lui Sergiu. Si bravo si celor care pe sondajul de pe blog il voteaza totusi pe Crin. Multi nu-si vor da votul vazind ce oameni il inconjoara. Cel putin la Botosani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ClickComments