Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

marți, octombrie 20, 2009

Cam asa se fura voturi (tips and tricks)


Mai multe metode furt electoral au fost brevetate si folosite in ziua de votare si in Botosani si in restul tarii. Chestia cu autobuzele si microbuzele pare o copilarie pe linga ce se poate face ca sa fure la numaratoare. Iata citeva dintre ele:
1. Metoda cu procesul verbal facut de acasa, care se practica mai ales in localitatile mici si izolate. Presedintele sectiei de votare are un proces verbal de numaratoare facut de acasa si nesemnat. Dupa numaratoare se beau citeva rachuri cu cei din sectie de bucurie ca s-a terminat si se da la semnat falsul proces verbal. Nimeni nu se uita ce semneaza, si uite-asa capata mai multe voturi cine trebuie. Metoda brevetata suta la suta in Botosani.
2. Stampila cu elastic. Se leaga in jurul incheieturii de la mina cu un elastic o stampila si in timpul numaratorii se stapileaza buletinele contracandidatului. Astfel acestuia i se anuleaza votul. Se poate schimba balanta la alegeri numai cu aceasta metoda. Smecheria este folosita pe scara larga in tara. Pentru mine tot timpul a fost o enigma numarul mare de voturi anulate la nivel de tara. In Botosani de pilda din numarul total de votanti la europarlamentare au fost peste 6000 de voturi anulate, iar la locale peste 10000 de voturi nule. Dubios nu?
3. Metoda suveica. Eu i-as spune metoda chinezeasca. Se vine cu bani in buzunar si cu buletine de vot stampilate pe cine trebuie. Se sta la colt de strada si dinainte vorbit, vin clientii. Contra unei sume de bani acestia se duc la vot si pun in urna buletinul care li se da afara, iar pe celalalt care-l primesc de la comisia de votare il aduc afara. Primesc banii cind predau buletinul gol. Se poate face smecheria pornind cu un singur buletin de vot si o stampila cu votat. Tot timpul vei avea un buletin stampilat cu cine trebuie in buzunar.
4. Metoda cu Biblia, sau crestineste. Se cauta oameni saraci si credinciosi, lista de regula o da preotul care oricum spune in biserica cu cine trebuie votat. De preferinta batrini. Contra a 50 de lei se jura cu mina pe Biblie ca se va vota asa cum trebuie. Batrinii se iau de minuta, se duc la sectia de vot si inainte de intrare se dau banii si se depune juramintul. Poti fi sigur ca daca are o mina pe Biblie si una pe bani va vota cum vrei tu. Cu vreo 1000-1500 de euro faci un sat. Functional 100%.

Chestiile alea cu autobuze cu turism electoral, oricum nu se mai fac tura asta ,ca acolo vor sta cu ochii toti ca pe butelie si a devenit extrem de riscant, asa ca aceste metode au sanse mari sa se aplice, mai ales ca despre ele nu s-a prea vorbit niciodata, sau subiectul a fost atins doar tangential. Acum isi pun problema sa nu fie furati din soft, ca cine a facut softul, ca frauda de acolo vine. Niste prosti. Le vor fura hainele de pe ei si nu-si vor da seama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ClickComments