Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

vineri, iunie 19, 2009

Basescu si Geoana...

Dupa cum se observa, mitza e portocalie, iar soarecele destul de "prostanac":))

Oricum amindoi sint de desene animate.

Media Locala

Redactorul sef al postului de televiziune Tele`m Botosani, Sergiu Balascau a fost inlaturat de pe functie. Locul sau a fost luat de Cristian Lupascu, jurnalist vechi, corespondent TRV si proprietar al www.botosaninews.ro.

De pe la PNL (2)

O serie de afirmatii interesante facute de senatorul liberal Liviu Cimpanu astazi la SomaxTV:
-stiu ca banii care au intrat de la sponsori in partid la aceasta campanie electorala au ajuns in buzunarele unora;
-in Botosani s-a incercat manipularea partidului in slujba unor agenti economici;
-am avut la alegeri o discutie cu Crin. Am fost printre putinii din tara care i-am spus ca nu-l voi sprijini. "Crin, vei candida, vei pierde alegerile si dupa aceea ce crezi ca ti se va intimpla?"
-Tariceanu il pregateste pe Olteanu sa preia partidul. Baiatul acela chiar vrea sa faca politica. A pierdut alegerile ca abia in ultimele trei zile s-a apucat sa faca intilniri si sa dea telefoane. Orban vorbea cu 100 de oameni pe zi, pe peste tot din teritoriu.
-Am facut curatenie in PNL dar m-a pacalit Fenechiu. A pus-o pe secretara lui sa sune ca din partea cabinetului primului ministru si sa-mi transmita ca seful vrea curatenia dupa alegeri, nu inainte. Cind i-am spus mai incolo lui Tariceanu nu a putut vorbi cinci minute. Nu mai ajungea Turcanu in Parlament
-Acum in PNL e dictatura la Botosani. Nimeni nu poate spune nimic. Mai tin legatura cu primarii si si-au dat seama ca au fost pacaliti si santajati. Turcanu s-a dat din partea prefectului si i-a amenintat cu controale daca nu voteaza contra mea.

INTERESANT, nu?

joi, iunie 18, 2009

De pe la PNL

Liberalii cu studii superioare din Botosani au fost sau sint pe cale sa fie exclusi din partid. Oricum, ii numeri pe degetele de la o mina pe cei din conducerea partidului care au peste 12 clase, statutul de intelectual nefiind unul pe placul liderilor. In acest moment partidul este prabusit, ultimele declaratii ale lui Florin Turcanu facind referire la modalitati de aliere cu cei de la PSD pentru schimbarea din functie a unor viceprimari. Dezastrul de la alegeri cind PNL a inregistrat in municipiu un scor sub cel al PRM-ului se pare ca i-a trezit pe lideri care se gindesc se pare sa grabeasca o debarcare din fuctie a presedintelui de la Botosani.

PS: Cintecul din postul anterior unde se folosesc si fluiere le este dedicat liberalilor. N-am gasit o varianta video la "miorita".

The corrs and the chieftains

miercuri, iunie 10, 2009

Ciudatenie liberala

In municipiul Botosani PRM a obtinut mai multe voturi decit PNL!!!!!!!!!!! Asta spune multe despre modul in care sint organizati liberalii aici. De altfel nu prea e de mirare dat fiind faptul ca biroul de conducere este format aproape in totalitate de reprezentati ai mediului rural: primari, oieri, fermieri, rude rubedenii, oamenii de afaceri lipsind cu desavirsire. Algerile pentru presedinte s-au mutat peste un an asa ca sint toate sansele ca PNL in munipiul Botosani sa se autodesfiinteze prin lipsa membrilor. SCOR: PNL 14% in Botosani, PRM 18%. Asta in conditiile in care Romania Mare nu a lipit nici un afis, nu a avut nici un banner, nu a tinut nici macar o singura conferinta de presa, iar pentru liberali chiar Crin a fost aici intilnindu-se cu niste pseudooameni de afaceri (asa i-au fost prezentati). Mai nou, reponsabil de esec a fost gasit presedintele organizatiei municipale care zilele urmatoare va fi exclus din partid, uitindu-se faptul ca acesta nu a avut nici o putere de decizie in organizarea de actiuni electorale, iar orice initiativa i-a fost retezeata din fasa. Scenariul ca PNL in Botosani = cu PDL incepe sa capete tot mai mult contur. Nu ar fi de mirare ca in curind sa asistam la o fuziune prin absorbtie iar PNL sa-si inceteze activitatea. Toate acestea se intimpla dupa niste alegeri generale unde liberalii botosanei au fost fruntasi pe tara. Ciudat, au schimbat liderul, din cauza de neagreere de Crin. Democratie in partid!

Criza a lovit in presa.


Asa cum am anuntat aici, inca din februarie, publicatia Jurnalul de Botosani s-a inchis. A ramas pentru o perioada de vreme o editie electronica a publicatiei, care insa in Botosani are concurenti seriosi pe piata. Jurnalul de Botosani lasa in urma lui ceva datorii la tipografie si la chirie, pe care probabil le va plati din bani proprii omul de afaceri iesean Danut Prisacariu. Publicatia Jurnalul de Botosania a apartinut de la infiintare in 1992 (probabil) pina acum, jurnalistului Ioan Rotundu si pe rind oamenilor de afaceri Victor Mihalachi, Gheorghe Odae si Danut Prisacariu. Momentan redactia publicatiei on-line Jurnalul de Botosani s-a mutat la hotelul Rapsodia, acolo unde isi are sediul si Tele`m, alt bussiness al omului de afaceri iesean. In acest moment in tirg mai exista doar doua publicatii, Monitorul de Botosani si Evenimentul de Botosani.

Veselie-n puscarie

Probabil inviorarea de dimineata intr-o puscarie Liberal-Democrata. Se observa pastrarea culorii, tonusul. "P"-ul de pe spate vine probabil de la Presedinte, Puscarie, Partid, Politica.

Lasind gluma, e clar ca in tarile care se respecta aia portocalii sint tinuti in alta parte, unde se pot bucura in liniste si pace de diverse coregrafii intructiv-distractive. Pina la vindecare.

Sau o fi vre-o tabara de vara PDL?

marți, iunie 09, 2009

Cu cine votez?


Da. Dupa aceste alegeri, dupa aceasta campanie electorala si dupa emisiunile post-vot mi-am definit clar preferinta pentru prezidentiale: Voi vota cu Radu Duda! Clar!
Motive:
1. Basescu plinge prea des si nu suport telenovelistii. Pentru mine telenovelist=manelist. Oricum se potriveste. Mai mult, cultul personalitatii incepe sa devina insuportabil.
2. Mircea Geoana nu va scapa niciodata de stampila pusa de bunicuta si va purta eticheta de prostanac toata viata. Ultima intimplare bate tot: adica el isi da demisia din CSAT dar nu stie ca trebuie sa-si dea demisia si din functia de presedinte a senatului. Altfel nu se poate ca asa scrie la Constitutie.
3. Crin Antonescu nu reuseste sa fanatizeze pe nimeni, nu scoate lumea din case sa-l voteze, iar greseala cu capul de lista in persoana Noricai Nicolai la alegerile europarlamentare este impardonabila. Nu-l voteaza aproape jumatate de filiale, si in plus, pare isteric.
La urma urmei toti sint niste circari. Macar Radu Duda e actor.Iar unele roluri le-a interpretat magistral. Chiar si asta e un argument, indiferent cum l-ai lua!

sâmbătă, iunie 06, 2009

Tristete mare

Tabara dinamovista inspirata din regnul animal, ciini, mopsi, etc...dupa infringerea cu Brasovul....:)))

James - Getting Away With It (live)

vineri, iunie 05, 2009

Panica la Palatul Administrativ



Masiva desfasurare de forte de ordine astazi in fata prefecturii pichetata de copii de clasele I-VIII care manifestau pentru un mediu mai curat. Din pacate nu au fost surprinse in cadru dubele jandarmilor in care fortele de interventie abia asteptau sa bata pe cineva. Ca sa fie tacimul complet stazile au fost blocate pe perioada mitingului de mai multe patrule ale politiei rutiere. Probabil SRI-ul era si el pe felie, deoarece s-a scurs o informatie ca grupe de prescolari intentionau sa ea foc prefecturii si sa preia conducerea judetului. Mitingul a durat aproape o ora timp in care invatatoarele s-au inghesuit sa faca poze cu dom` primar si a reprezentat un bun prilej pentru elevi sa tipe ce vor ei in piata publica. Si ca sa vedeti cum a fost perceput mitingul de cate botosaneni, doua votante de virsta a treia stateau de vorba: "Niste drogati maica, niste drogati". Satifacute ca si-au facut punctele pentru activitati diverse atit de necesare pentru obtinerea salariului de merit, precum si de amabilitatea primarului care s-a tras in poza cu toate, invatatoarele si-au strins elevii si au plecat foarte repede sub directa supraveghere a fortelor de ordine. Ma intreb daca au fost si lunetisti pe blocurile din jur.

PS: Cred ca prefectului i-au tremurat chilotii!!

joi, iunie 04, 2009

Instantanee BT

Lor cind le blocheaza roata?

Exemplu de presa independenta

Iata un exemplu despre ceea ce se numeste manipulare prin presa pentru ca e greu de crezut ca redactorii de la"stiri.botosani.ro" sint chiar asa de imbecili.


Liberalii pun bete-n roate masinii-cadou de pe Pietonalul Unirii!

Liberalii au avut castig de cauza la Biroul Electoral Central in legatura cu sesizarea privitoare la tombola organizata pe Pietonalul Unirii, dupa ce, initial, Biroul Electoral Judetean Botosani respinsese plangerea. Partidul National Liberal, filiala Botosani, reclama faptul ca tombola organizata pe Pietonalul Unirii din municipiu ar intra sub incidenta Legii 33 din 2007, prin faptul ca este prezentata sigla Partidului Democrat Liberal in materialele de promovare, membrii BEJ Botosani considerand ca nu s-a constatat incalcarea dispozitiilor legale privind alegerea membrilor Parlamentului European. BEC a admis, insa, contestatia inaintata de PNL, a desfiintat decizia BEJ Botosani si a dispus transmiterea plangerii catre organele de urmarire penala, au aratat astazi liderii PNL Botosani, in cadrul unei conferinte de presa(...)

Adica cum ar veni liberalii au reusit sa influenteze BEC si sa anuleze o tombola pe care Botosaniul o asteapta de la revolutie incoace. Mama lor de liberali imputiti care nu vreti binele poporului! Cum si-au dat ei seama ca n-au cum sa cistige tombola au aplicat "sa moara si capra vecinilor" si au facut ca sa fie declarata ilegala. Botosanenii revoltati ca s-au lins pe bot de un Sandero nou nout, impreuna cu cei de la stiri.botosani.ro care s-au saturat sa mearga pe jos la servici ii vor faulta tare pe liberali, improscindu-i cu rahat ca sa piarda alegerile. CAM asa s-a gindit probabil cind s-a redactat materialul de mai sus, dupa parerea mea exemplu clar de jurnalism infantil.

Noi lucrari pe banul public

"Trotuarele din municipiul Botoşani vor fi refăcute in acest an in marea lor majoritate prin fonduri europene. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a declarat că toate arterele vor fi pavate şi vor fi refăcute şi, de asemenea, majoritatea spaţiile verzi din apropierea trotuarelor. Anul acesta municipalitatea va aloca din bugetul local in jurul a 2,5 miliarde de lei pentru reabilitarea trotuarelor. In plus, la acest capitol, fondurile vor fi completate cu bani europeni."

Rugaminte: Va rog interziceti participarea la licitatie a firmei Conrec. Acesta firma reabiliteaza si contruieste in Botosani trotuare si strazi de la revolutie incoace si orasul arata ca dupa razboi in fiecare primavara. Sper, in asentimentul multora dintre locuitorii orasului sa bagati in caietul de starcini specificatii de calitate si lucrari asemantoare care sa nu permita firmelor care-si bat an de an joc de banul public sa o mai faca si anul acesta inca odata. Ultima realizare a firmai Conrec in materie de trotuare sint acostamentele de beton amprentat de pe bulevard care sint varza. SC Conrec nu va repara pe garantie aceste trotuare deoarece la aceasta lucrare a lucrat in subantepriza unei firme iesene care intre timp s-a desfiintat deoarece a murit patronul. Primaria este nevoita sa mai cheltuiasca odata banii care i-a cheltuit anul trecut pentru refacerea lucrarii deoarece nu are impotriva cui sa se indrepte pentru aplicarea garantiei.

miercuri, iunie 03, 2009

PNL vs PNL

Ca o pastila de calciu efervescent sau o bucata de carbid pe care scuipi PNL-ul se autodizolva in Botosani. N-a fost niciodata un partid puternic pe plan local dar cel putin pentru o vreme a mentinut echilibrul puterii coagulind o oaresice opozitie diferita de cea PSD-ista de care sintem scirbiti cu totii. De cind a devenit jucaria unor politicieni cu veleitati de hoti la drumul mare partidul liberal s-a transformat intr-o afacere tip magazin satesc in care-ti mai anjajezi si cuscra si cumnata sa-ti aseze oalele pe raft sau sa dea cu mopul pe jos. Subcultura, interesul si minciuna au deveniadevaratele linii doctrinare sub deviza "Cine e intelectual sa stea acasa!"Asemeni unor scapatati liberalii de la putere asteapta tropaind sa intre la guvernare indiferent cu cine si indiferent cu ce costuri, si nu se sfiesc sa o declare la toata lumea. Tariceanu este hulit pentru ca nu a stiut sa pupe funduri, Crin si Orban sint adulati pentru ca in opinia lor vor face toate compromisurile posibile sa duca PNL-ul iarasi pe la palatul Victoria. Ultimele evenimente din sediul PNL Botosani cind s-a ajuns la bataie in toata regula par sa intaresaca un adevar pe care multi il banuiam de ceva vreme dar care speram sa nu se intimple niciodata: a venit vremea politicii cu bita. Probabil asa se construieste liberalismul, nu stiu. Unicul partid din Botosani unde membrii se bat intre ei este PNL. (a nu se uita episoadele Cimpanu vs Secrieru, Popescu vs Volin Costin (de doua ori) iar acum Turcanu vs Oprisanu-pentru cunoscatori).
In acest moment, aici, adversarii liberalilor sint ei insisi. Ceilalti indiferent de ce culoare, sint greu de ajuns.

luni, iunie 01, 2009

Faliment notarial

Fosta notara de Botosani Lili Bobu si-a scos casa de la Bucuresti la vinzare. Suma pe care insa o cere este peste posibilitatile pietii imobiliare, 2,2 milioane euro. Se pare ca Bobu doreste sa lichideze afacerile in Bucuresti unde nu a avut succesul scontat ca notar si vrea sa se intoarca acasa, unde postul de notar este in conservare. Casa se afla pe Soseaua Nordului, are teren de 700 de mp si piscina. Este ultima achizitie nerentabila dintr-un lung sir de afaceri imobiliare pe care notareasa a incercat sa le execute.
Terenul din spatele Judecatoriei Botosani in suprafata de aproape 1000 mp cotat la circa 300.000 euro a fost pierdut in favoarea unui om de afaceri italian la care Lili Bobu avea datorii, iar sediul firmei Graffik Art din centrul orasului pe care Lili Bobu l-a achizitionat in urma cu doi ani este blocat la finante si se desfasoara si o mica cercetare penala impotriva vinzatorului care a reusit sa scape de un bun aflat sub sechestru.
Casa din Bucuresti a fost achitionata cu un credit pe care Lili Bobu l-a luat de la Volksbank iar rata lunara este 10.000 de euro in primii doi ani si de 15.000 de euro in urmatorii 33 de ani.

ClickComments