Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

luni, aprilie 27, 2009

Gripa porcina ataca nemilos....


"Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a transmis tuturor spitalelor din judeţ, medicilor de familie, compartimentelor de urgenta posibilitatea privind aparitia unor cazuri de imbolnăvire cu gripa porcina si in judet".-citez un site de presa

Mai trebuia adaugat in continuare:

Deasemeni instiintari au mai fost trimise si catre partidele politice, cabinetele parlamentare, institutii descentralizate, consilii locale, primarii si catre Consiliul Judetean. Pentru a preveni imbolnavirea politicienilor cu gripa porcina au avut loc vaccinari repetate ale factorilor de decizie, dar se pare ca fara folos, vaccinarile repetindu-se odata la patru ani. Cea mai periculoasa forma de gripa porcina este "gripa porcina rosie" care ataca si pe interior cauza din care cel afectat "moare" in citeva zile. Boala desensibilizeaza dezumanizeaza si prosteste purtatorul, acesta devenind un "cadavru umblator". Pentru aceasta forma de gripa nu s-a descoperit inca leacul, specialistii sustinind ca subiectii pe care s-au incercat mai multe tratamente nu au reactionat in nici un fel, cauza din care puratorii sint incadrati in grupa sobolanilor rozalii.
O derivata a gripei rosii acesta forma rara a gripei porcine este "gripa porcina portocalie". Aceasta forma de boala de care trebuie paziti in special tinerii si adultii pina in 50 de ani ataca in special simturile. Practic bolnavul ramine fara nici o forma de simt, adica nesimtit. Cercetatorii sustin ca sint pe cale sa revolutioneze lumea stiintei cu un leac pentru acesta forma de gripa porcina sustinind ca acesta va fi scos pe piata in toamna, cind se spera eradicarea gripei porcine portocalii. In cazurile in care vor mai ramine pacienti cu semne ale bolii se spera intr-o vindecare a acestora pe cale curativa, prin incercari de recapatare in special a bunului simt. Procesul de vindecare este ingreunat de pielea groasa a pacientilor care nu lasa nici o seringa sa o strapunga. Se lucreaza la un medicament pe baza de reactivi care sa dizolve pielea ca de porc a purtatorului de gripa porcina portocalie.
Gripa porcina galbena este cunoscuta in Romania si sub denumirea de "boala bogatasului", iar in zona de nord est a tarii sub numele de "boala ciobanului" dat fiind faptul ca persoanele care au capatat-o lucreaza fie in mediul rural fie sint ciobani, fie in domeniul agricol. Semnele bolii se pot citi inca de la instalarea acesteia, si constau in dezechilibre hormonale care nu fac decit sa produca agitatie, grupul de pacienti atinsi de virus fiind in permenenta cearta.
Mai exisat si trojanul EBA, un tentacul al gripei porcine portocalii. Antivirusul va apare cel mai tirziu luna viitoare.

3 comentarii:

ClickComments