Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

luni, aprilie 27, 2009

Gripa porcina ataca nemilos....


"Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a transmis tuturor spitalelor din judeţ, medicilor de familie, compartimentelor de urgenta posibilitatea privind aparitia unor cazuri de imbolnăvire cu gripa porcina si in judet".-citez un site de presa

Mai trebuia adaugat in continuare:

Deasemeni instiintari au mai fost trimise si catre partidele politice, cabinetele parlamentare, institutii descentralizate, consilii locale, primarii si catre Consiliul Judetean. Pentru a preveni imbolnavirea politicienilor cu gripa porcina au avut loc vaccinari repetate ale factorilor de decizie, dar se pare ca fara folos, vaccinarile repetindu-se odata la patru ani. Cea mai periculoasa forma de gripa porcina este "gripa porcina rosie" care ataca si pe interior cauza din care cel afectat "moare" in citeva zile. Boala desensibilizeaza dezumanizeaza si prosteste purtatorul, acesta devenind un "cadavru umblator". Pentru aceasta forma de gripa nu s-a descoperit inca leacul, specialistii sustinind ca subiectii pe care s-au incercat mai multe tratamente nu au reactionat in nici un fel, cauza din care puratorii sint incadrati in grupa sobolanilor rozalii.
O derivata a gripei rosii acesta forma rara a gripei porcine este "gripa porcina portocalie". Aceasta forma de boala de care trebuie paziti in special tinerii si adultii pina in 50 de ani ataca in special simturile. Practic bolnavul ramine fara nici o forma de simt, adica nesimtit. Cercetatorii sustin ca sint pe cale sa revolutioneze lumea stiintei cu un leac pentru acesta forma de gripa porcina sustinind ca acesta va fi scos pe piata in toamna, cind se spera eradicarea gripei porcine portocalii. In cazurile in care vor mai ramine pacienti cu semne ale bolii se spera intr-o vindecare a acestora pe cale curativa, prin incercari de recapatare in special a bunului simt. Procesul de vindecare este ingreunat de pielea groasa a pacientilor care nu lasa nici o seringa sa o strapunga. Se lucreaza la un medicament pe baza de reactivi care sa dizolve pielea ca de porc a purtatorului de gripa porcina portocalie.
Gripa porcina galbena este cunoscuta in Romania si sub denumirea de "boala bogatasului", iar in zona de nord est a tarii sub numele de "boala ciobanului" dat fiind faptul ca persoanele care au capatat-o lucreaza fie in mediul rural fie sint ciobani, fie in domeniul agricol. Semnele bolii se pot citi inca de la instalarea acesteia, si constau in dezechilibre hormonale care nu fac decit sa produca agitatie, grupul de pacienti atinsi de virus fiind in permenenta cearta.
Mai exisat si trojanul EBA, un tentacul al gripei porcine portocalii. Antivirusul va apare cel mai tirziu luna viitoare.

vineri, aprilie 24, 2009

U2 - Magnificent

21 IULIE, Amsterdam, A-Arena, U2, i`ll be there, URAAAAAAAA

Stire incompleta

Cam asa suna o stire publicata astazi pe un "site independent" de stiri din Botosani:

O dată cu schimbarea noii conduceri a PNL Botoşani, in persoana lui Florin Ţurcanu, s-au declanşat o serie de schimbări şi la nivelul celorlalte funcţii de conducere din organizaţie. Secretar coordonator a devenit primarul de Săveni Relu Tarzioru, preşedinte la municpiu urmează să fie instalat Gabriel Oprişanu, iar vineri, in cadrul Biroului Politic Judeţean Interimar, Ţurcanu il va propune pe Sorin Bradu să ocupe funcţia de secretar executiv al filialei judeţene PNL. Bradu este fostul direct al postului de televiziune TLM Botoşani, insă susţine că are adeziune la PNL din 2003 iar profesia pe care o avea nu i-a permis să se implice activ in acţiunile partidului.

Ce s-a omis: Oprisanu Gabriel fost perdant la alegerile parlamentare cind reusit sa iasa pe locul 3 din trei candidati pe colegiul lui, fost director ASP pe vremurile cind o intrare la spitaul judetean (adica o usa cu senzor, perdea aer cald, pardoseala de granit, ghiseu si scari) a costat 8(opt) miliarde lei vechi, adica cam cit doua case.
Florin Turcanu apropiat PDL raportor la prefectul portocaliu al judetului, instalat cu forcepsul in functie de Ludovic Orban. Posesor de afaceri cu piine Turcanu a devenit de doi ani, adica de cind a intrat in politica unul din cei mai importanti producatori din Botosani.
Sorin Bradu - si mai apropiat PDL prin relatia acestuia cu primarul Catalin Flutur al carui fin este (am dansat la nunta), fost jurnalist la Monitorul de Botosani, fost director de imagine la cel mai important producator de vodka din judet, SC Prodalcom, (Voronskaya).

Aprpierea dintre PNL si PDL la Botosani este din ce in ce mai evidenta, date fiind aspectele mentionate. Sigur, ea este negata cu vehementa si de unii si de altii. Deocamdata in "ilegalitate". Important este si aspectul pecuniar, PNL raminind cu datorii restante din campania electorala. Si cum banii sint acum la PDL este si aproape normala aceasta fratie.

PS:
o data = data calendaristica, numerar
odata = adverb, adjectiv invariabil

Politica la tara


In Botosani, adica la tara, oricit s-ar stradui sa nu se desconspire alianta nu functioneaza. Si normal sa fie asa, nu poti pune doi tauri, unul portocaliu si unul rosu intr-un grajd si sa le ceri sa-ti dea lapte, ba mai mult sa astepti dupa o perioada si un vitel. Legaturile bolnavicioase se creeaza acum in jurul vacii galbene, cam jigarita si inculta la Botosani dar tentata de orice relatie posibila cu taurul cel mai puternic, adica cel portocaliu. Ar avea vaca si mai multa mincare, satula fiind ar putea da si la altii, s-ar gasi poate si un loc mai bun in grajd, mai caldut, mai ferit de vremea rea. Ce ar conta ca ar ride tot satul de vaca galbean legata cu lant de taurul portocaliu. Au mai ris si le-a trecut. Si vaca muge si taurul tot da din coada, vaca prinde curaj si mai da un semnal si taurul parca-parca ar lua-o.
Cam asa stau lucrurile in politica de la tara unde arta compromisului s-a transformat in prostitutie iar negocierile se fac la nivel de stina, cu ciobani beti manga avuti si fara minte in cap, inconjurati de ciini rinjiti care pazesc multime de oi flaminde. Numai ca taurul din poveste are o vaca, pe care o cheama Bombita si care e vaca lui mama lui Boc. Tinuta in foame multa vreme pe vremea cind Boc si mama lui erau saraci, dar devenita acum o vaca grasa, Bombita nu vrea sa imparta taurul cu nimeni. Deocamdata. Nici lapte nu da, numai maninca, acumulind proteine care sa alimenteze pe indestulate taurul portocaliu mai prin toamna, cind iarba se va fi ofilit. Cu taurul rosu o rezolva repede, ii zimbeste frumos uneori, il mai umple de bale citeodata si-i da viteza repede. Mai devreme sau mai tirziu ii va infinge un corn in spate, sigur cu ajutorul taurului putenic, protectorul ei. A mai facut-o odata, cind a dat-o afara din grajd pe vaca galbena, rivala ei.

joi, aprilie 16, 2009

Cine face sex cu PDL (2)


Repede se inghesuie la pulpana tirfei si PNL-ul ras proaspat si frezat de orice inhibitie trimbitind prin teritoriu cam cit de mult ar plati pe aerul puterii. Surisetele de gioconda ala Flutur combinate cu incrincenarea cu care Stolojan se pronunta pentru o unica dreapta nu lasa noii boboci liberali nici sa respire inecati si de cloaca opozitiei. "Nu ies banii" se tipa de pretutindeni din tara, "datoriile din toamna trebuiesc si ele platite", mirosul puterii e departe dar asa de aproape...e aproape ca si cum te-ai indragosti prima data dar mireasa numai ti-o arata. Satui de mireasa stearpa a opozitiei liberalii doresc o casatorie cu repetitie, cazind in capcana diabolic intinsa de marinar si de piticul sau. Supti de orice urma de liberalism pur, emancipat, cu un Tariceanu decapitat, liberalii trompeta arata ca o mireasa care nu a trecut pe la coafor, ca o trompeta stricata din care nota cea mai mare e data de isteria din aparitiile televizate ale lui Crin, prefacut candidat la prezidentiale. Ca un olog ce se pregateste de maraton gindurile noilor liberali sint sa puna piedica unui competitor, doar -doar ar mai prinde din aer vinturile cistigatorului. In tot acest timp ("ciudata maimuta, turbata la gratii...noroc cu robotelul ala cu mina...si pina la urma ca sa vezi, era tac`sau!") PDL-ul isi vede de treaba lui, ca si cum nimic nu s-ar intimpla, curtat din toate directiile, iubit si tot odata urit, exact ca o penala de cartier care nu se lasa decit beata si pe bani multi. Asa cum fac marinarii cind dau de tarm dupa doua-trei luni de mare. Se lasa sau nu, ba e bine ba e nu, ba ar vrea, ba nu ar vrea, ba e bun ba e rau (de-al lor l-au turnat:)))), finalitatea e una: deocamdata una mica oral, ca asa ii place d-lui presedinte sa-si aduca aminte de tinerete, dupa aia mai vedem. Iar noii PNL cu limba de juma` de cot scoasa, incep sa spere ca se va picura poate si in gitul lor oleaca din seva puterii. Dar pentru asta tre` sa frece bine.

Noul şef al PNL, Florin Ţurcanu, doreşte unificarea dreptei la Botoşani

"Am toată deschiderea pentru a face unirea dreptei la Botoşani. Repet, am toată disponibilitatea pentru a colabora pentru unirea dreptei la Botoşani. In condiţiile in care Crin Antonescu va caştiga preşedinţia ţării, eu mă angajez că vom susţine aceeaşi majoritate in Consiliul Judeţean". Declaratia a fost facuta astazi in cadrul unei conferinte de presa PNL. Acum citeste aici:http://botosaninews.blogspot.com/2009/04/pnpdl-love.html

marți, aprilie 07, 2009

In spiritul evenimentelor din Moldova...


Tin sa precizez ca oficialitatile locale din Botosani nu au nici un punct de vedere despre ceea ce se intimpla la Chisinau. Pina la aceasta ora nimeni nu a prezentat o opinie, nu a facut o declaratie, parca nu s-ar fi intimplat nimic. In schimb:
-oficalitatile locale sint primii la sprituri si potoale groaznice organizate de politicienii locali de peste Prut, sa se infrateasca chipurile. Cite 20 de toasturi cite 20 de pahare mari de vodka!
-sefi de Botosani se grabesc foarte tare sa iasa in conferinte de presa cind mai musca vre-un program european care se inglobeze vizite pe la Balti sau Chisinau, programe gen Euroregiunea Prutul Superior
-schimburile culturale in desfasurare au nevoie de prezenta a tot soiul de directorasi, mai multi decit artistii care nu fac paguba decit la vedrele de vin si la friptanele bine rumenite ale moldovenilor
-toti apreciaza vinul moldovenesc si nu e unul care sa nu fi facut cel putin odata turul vinului prin imensele bulevarde ale cramelor de la Cricova
-cine dintre smecherii tirgului nu a fost la cumparaturi la Balti sau prin mallurile din Chisinau unde ieftineala e la ea acasa?
-frumoase-s moldovencele, nu-i asa? si ieftine hotelurile la Chisinau!
De unde vine si vorba: "La placinte inainte, la razboi inapoi!"

duminică, aprilie 05, 2009

Veste rea...


In Moldova comunistii au cistigat detasat alegerile. Adio U.E. Traiasca Partidul Comunist Moldovenesc in frunte cu secretarul general Voronin, fiu iubit al poporului, comandant suprem al fortelor armate etc... Pacat, am niste amici care au dat bani degeaba pe bilet sa ajunga la Bucuresti sa voteze schimbarea.

The Cure - Just Like Heaven

Pian la urma da-i la draq de politicieni si de politici. Ia putin The Cure vechi cu sound nou!

PNL+PDL =love

Cel putin la Botosani, desi sint convins ca asa se va intimpla si in marea parte a judetelor. Presedintele Filialei PNL care a obtinut al treilea rezultat pe tara la alegerile generale a fost astazi demis in prezenta lui Ludovic Orban venit sa vegheze asupra "legalitatii executiei".:)))))))))) In locul sau va fi numit un apropiat PDL, Florin Turcanu, deputat.
In felul acesta cam tot ceea ce mai reprezenta in Botosani opozitie s-a stins, PDL fiind unicul partid care mai trage sfori prin aceasta zona. Debarcarea senatorului Liviu Cimpanu din fruntea PNL Botosani vine la fix doua zile de la excluderea din PSD al unui alt inversunat opionent PDL, Constantin Contac. La fel ca si Cimpanu acesta a detinut functia de presedinte al PSD Botosani.

vineri, aprilie 03, 2009

Case stil PRM




Aceasta constructii de o arhitectonica rar intilnita apartine fostului senator PRM Dumitru Codreanu. Actualmente el este presedintele organizatiei judetene PRM Botosani si este si consilier judetean. Construit in cel mai pur stil PRM, imobilul, care se vrea a fi o cladire de birouri este amplasat intr-un loc superb, fiind incojurat de un bloc de placi, o ghena de gunoi si o gradinita. Se observa ca la aceasta lucrare consolidarile nu-si au locul pentru ca in caz de cutremur se va sprijini de bloc.
O echipa de muncitori echipati cu toate dotarile potrivit protectiei muncii lucreaza de zor si chiar pozeaza bucurosi ca au devenit vedete. Se spune ca la inaugurare va veni chiar Vadim Tudor fapt care l-a determinat pe viitorul proprietar sa urgenteze constructia (de mentionat ca beneficiaza de autorizatie de mai bine de un an). Stilul nationalist, caracteristic arhitecturii vadimiste se lasa vazut cel mai bine in acoperis, caruia cel mai bine i-ar sta cu o invelitoare de tabla zincata. Dumitru Codreanu, modest din fire construieste in anonimat, la fata locului neexistind nici un indicator (conform legii lipsa acestuia se sanctioneaza cu amenda) care se specifice numarul autorizatiei, beneficiarul, constructorul, precum si termenul de finalizare a lucrarii. De fapt e cel mai bine asa, ramine tot un anonim., un cetatean. Orasul va arata mai frumos cu acesta cladire odata finalizata, copiii de la gradinita vor avea mai mult soare in parculetul lor, iar locataii din jur vor deveni mai civizilati pentru ca nu-si vor mai putea scutura presurile pe geam. Spiritul civic nu-l va lasa pe fostul senator, fermier de profesie (la Bucecea), posesor de combina si tractor, sa nu creasca si un catel pe linga casa drept urmare ii recomand, tot in spiritul PRM un maidanez de la ghena de vis-a-vis. La inaugurare sa nu uite sa invite si oficialitatile orasului bucurosi sa-si frece miinile ca au mai adaugat un punct de atractie in municipiu.
Apropoo de ciini. In urma cu 4 ani Vadim a dat dispozitie fiecarei filiale PRM sa infieze pe la sedii cite un ciine vagabond. Cei de la Botosani s-au conformat si au hranit citeva zile un maidanez. Din pacate acesta a murit la scurt timp dupa infiere. Presedinte era tot Dumitru Codreanu.

PS: Va recomand o cautare pe www.youtube.com dupa Dumitru Codreanu. Nu va va dezamagi.

Manager de top la Posta


Mihai Stefan (foto) fost PRM-ist actualmente PDL-ist viitor cine-o mai fi la putere a primit astazi numirea in functia de director la Posta Botosani. Incredibil, dat fiind faptul ca Stefan nu este posesor al unei diplome de studii superioare si va trebui sa conduca in calitatea pe care tocmai a capatat-o oameni trecuti prin multe scoli. Ceea ce s-a intimplat prin aceasta numire este recompensa faptului ca fostul PRM-ist si-a tocit vre-o 10 perechi de pantofi prin campaniile electorale ducind mapele si gentile sefilor de la PDL si pentru cheful monstru organizat in urma cu doua saptamini la Agafton la care au participat peste 100 de persoane tot din PDL.
In carierea politica Mihai Stefan este renumit prin faptul ca a sprijinit si sprijina in continuare pe doi directori care au bagat in faliment tot ceea ce au manageriat: cel de la Eltrans (schimbat intre timp), si fostul diector de la Teatrul Mihai Eminescu. Cel din urma, lucru recunoscut de Mihai Stefan a fost sprijinit cu ardoare in Consiliul Local doar pentru ca "a dat un sprit la garaj"! Punctul culminant al carierei politice a sefului Postei Botosani a fost cind a reusit sa obtina mandatul de consilier local in urma cu 5 ani. Dupa care a fost seful de campanie al regretatului Paul Ionescu, profitind din plin de banii acestuia. Memorabil este episodul cu navetele de vodca care trebuiau impartite votantilor de la tara. Paul Ionescu ii dadea zilnic bani lui Stefan pentru bautura insa in portbagaj la masina erau aceleasi navete de vodca pentru ca fostul PRM-ist nu le impartea niciodata:)).
Prin plecarea acestuia in functia de sef al Postei, firma Pita pierde un extraordinar de bun merceolog.
Mihai Stefam mai este posesorul unei crisme cu terasa construita fara autorizatie de constructie si este unicul consilier local din istoria orasului care s-a improprietarit singur. Cu ajutorul colegilor din legislatura trecuta Mihai Stefan a intrat in posesia unui teren (prin concesiune pe 50 de ani sau durata existentei constructiei) pentru construirea unei case. O multime de tineri care au depus cereri pentru astfel de terenuri nu au rezolvat nimic sau au fost trimisi in plin cimp, fara cea mai mica posibilitate de utilitati. Terenul lui Stefan se afla linga un frumos cartier de vile din oras.
In rest, Mihai Stefan e baiat bun, de sprit lung, vesel, comunicativ. Ii urez multa bafta in cariera care si-a ales-o.

Am uitat:Mihai Stefan a candidat anul trecut pentru primaria Botosani din partea PRM. Nu a iesit nici macar consilier local, dovedindu-se a fi o locomotiva care merge cu spatele.
In rest e baiat bun.

ClickComments