Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

luni, octombrie 12, 2009

Indobitocire in masa

Guvernul a decis ca de la 1 ianuarie 2012 televiziunile trebuie sa inceteze orice transmisie analogica. Asta inseamna ca multi romani, mai ales de la tara, nu vor mai putea sa vada transmisia TV cu aparatele pe care le au acum.

Ziua dezvaluie in editia de luni ca UE impunea trecerea la digital pana in 2015, insa Ministerul Comunicatiilor de la noi s-a grabit si a stabilit printr-o "strategie" tranzitia mai rapida la acest sistem.

Asadar, incepand cu 1 ianuarie 2012, va inceta orice transmisie analogica, din cauza tranzitiei complete si efective de la serviciile de televiziune analogice din banda de frecvente UHF la serviciile de televiziune in format digital.

Consecinte: televiziunile locale cu exceptia celor care sint urcate pe satelit vor dispare, politica locala nu va mai fi la fel de interesanta dar in schimb votantul mai indobitocit. In teritoriu se va putea jongla in liniste, nu va sti nici dracul. Butonul de telecomanda va fi doar la Bucuresti, adica la centru cum se spune. De pilda in Botosani televizunile Somax si Tele`m vor spune pa publicului telespectator si se vor reprofila daca investitorii mai au chef sa piarda bani in posturi de radio sau ziare. Sigur, exista si varianta televiziunilor on-line, insa cu un maxim 600-700 de telespectatori. Urmare trebuie sa ne cautam de lucru, eu am inceput deja pentru ca oricum nu mai sint la Somax. Dar despre asta, altadata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ClickComments