Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

miercuri, februarie 25, 2009

Leonard Cohen - Tower of song

Well my friends are gone and my hair is grey
I ache in the places where I used to play
And I'm crazy for love but I'm not coming on
I'm just paying my rent every day
In the Tower of Song

I said to Hank Williams: How lonely does it get?
Hank Williams hasn't answered yet
But I hear him coughing all night long
Oh, a hundred floors above me
In the Tower of Song

I was born like this, I had no choice
I was born with the gift of a golden voice
And twenty-seven angels from the Great Beyond
They tied me to this table right here
In the Tower of Song

So you can stick your little pins in that voodoo doll
I'm very sorry, baby, doesn't look like me at all
I'm standing by the window where the light is strong
Ah they don't let a woman kill you
Not in the Tower of Song

Now you can say that I've grown bitter but of this you may be sure
The rich have got their channels in the bedrooms of the poor
And there's a mighty judgement coming, but I may be wrong
You see, you hear these funny voices
In the Tower of Song

I see you standing on the other side
I don't know how the river got so wide
I loved you baby, way back when
And all the bridges are burning that we might have crossed
But I feel so close to everything that we lost
We'll never have to lose it again

Now I bid you farewell, I don't know when I'll be back
There moving us tomorrow to that tower down the track
But you'll be hearing from me baby, long after I'm gone
I'll be speaking to you sweetly
From a window in the Tower of Song

Yeah my friends are gone and my hair is grey
I ache in the places where I used to play
And I'm crazy for love but I'm not coming on
I'm just paying my rent every day
Oh in the Tower of Song

marți, februarie 24, 2009

La coada vacii

Viceprimarul PDL al comunei Dingeni a fost mutat de primarul PSD al obstii cu biroul intr-un grajd. Astazi dis de dimineata suparat pentru ca viceprimarul Catalin Rotundu l-a reclamat pe secretarul primariei la Prefectura, primarul i-a scos acestuia biroul, scaunele si actele la care lucra afara in ger in spatele primariei. Facundu-i-se totusi mila de frigul de afara la mutat totusi pe viceprimar intr-un grajd alaturat.
Drept razbunare viceprimarul i-a interzis primarului accesul in barul si discoteca din centrul satului, unde este patron, iar de miine va intra de fata cu toata presa, in greva foamei. Acum ca este rau ce a facut primarul nu se stie, dar exista posibilitatea ca viceprimarul Rotundu sa faca (scuzati cacofonia) cariera in politica. Si altii au plecat de la coada vacii si au ajuns prim ministri.

Apolitica subprefecta

Superba replica suprefectului Afrasinei care a participat zilele trecute la o dezbatere politica intr-un birou de pesedisti: "Eram din intimplare acolo sa fac lobby pentru problemele judetului la niste parlamentari si mi-a fost jena sa ies afara". Viorica ne crede prosti, da prosti tare. Ea care a umblat cu limba scoasa dupa o functie, sa fie ceva, indiferent ce, acum s-a apucat din nou de vrajeala, adica de ce se pricepe mai bine. Bunul simt ar fi trebuit sa o indemne ca imediat ce a aparut in presa ca mai face politica si inca paricipa la sedinte de partid unde se iau decizii importante, sa vina la prefect fix cu demisia scrisa in mina. Din pacate se pare ca acest bun simt lipseste cu desavirsire in general la politicianul roman, si Viorica nu are cum sa iasa din tipare.

duminică, februarie 22, 2009

Criza loveste in presa.

Ziarul Jurnalul de Botosani este de vinzare. El apartine omului de afaceri iesean Danut Prisacariu care doreste astfel probabil sa mai elimine din pierderi. Practic ziarul ar fi facut cadou cuiva dispus sa-i preia si datoriile, insa se pare ca nu prea exista doritori.
Circula zvonul ca omul de afaceri Victor Mihalachi ar fi din nou interesat de preluarea cotidianului, la care de altfel a mai fost patron. In felul acesta Victor Mihalachi ar incalca o intelegere facuta cu o serie de oficialitati, intelegere care spune ca nu va mai investi niciodata in media. Victor Mihalachi este si proprietarul "brandului" Frontul Moldovenilor, pe care insa de mai bine de un an il tine in sertar, dupa ce a inchis revista care cit de cit reusise sa se faca cunoscuta in Botosani. In prezent Jurnalul de Botosani se trage in 1200 de exemplare la un fond de salarii de aproape 20.000 ron lunar. Exact cit un manifest.

vineri, februarie 20, 2009

Probleme la PSD

Imediat dupa ce se va fi scapat de Constantin Contac, pesedistii pregatesc urmatoarea miscare: vor inlocuirea acestuia si de la consiliul judetean, unde in prezent Contac ocupa postul de vicepresedinte. Acest lucru vine si in asentimentul partenerilor de coalitie care isi vor freca miinile de bucurie si vor avea scuipat la furca despre cite rele a facut Contac pe fata pamintului, urmind astfel lunia generala a campaniei electorale. Problema este ca nu prea este nimeni din PSD in stare sa-i ia locul lui Contac la CJ. Odata cu el vor fi marginalizati si Danuta si Jitarasu, Manuela Zarug a refuzat ferm aceasta functie la fel si Mihai Darie. Exista posibilitatea ca noul presedinte CJ sa fie Violeta Teslaru, o ilustra necunoscuta in politica, dar care poate beneficia de o conjunctura favorabila.

joi, februarie 19, 2009

Dans cu PITICUL


Intr-un dans abramburesc al cu cuvintelor exponentii PDL se inghesuie care mai de care sa ne explice ce buget bun se voteaza acum in parlament. Folosesc termeni complicati, sint gravi, ne explica ca asa e bine. Poate-i credem! Propusa de acest pitic din Twin Peaks al politicii romanesti, Emil Boc repartitia bugetara va raspindi haosul in tara. Dansul piticului din celebrul serial american, haotic, timp, si dezechilibrat va deveni in scurt timp sport national iar in hora se vor prinde domeniile de activitate care vor sucomba rind pe rind. Armata, invatamintul, sportul, sanatatea, cercetarea, cu bugete sub limitat subzistentei se vor transforma in falimente. La fel si primariile de comune si orase.
Din pacate acest buget va trece. Asa vrea monstruoasa coalitie de la putere care in goana dupa imagine face greseala dupa greseala. Sigur, nici interventiile isterice (vezi Tariceanu) sau ironice (vezi Fenechiu) nu vor contribui cu nimic la repararea acestor greseli. Nu vor face decit sa intarite mai tare clica PDL-PSD, si asa inraita de perioada petrecuta in opozitie. Opozitia nu stie sa traga semnale de alarma care sa nu semene totusi si a mic interes personal. Uitati-va numai la profesori, supercalasa intelectuala a tarii cam ce fel de bataie de joc isi iau. Prima data cu 100% din voturi sperau intr-o marire de salarii cu 50 de procenta, acum se negociaza pentru 33 de procente si sigur vor capata doar un dans cu piticul. La asta se rezuma politica din Romania in esenta fie ca e vorba de PDL, de PSD, sau de PNL. La bataie de joc si la o invitatie la dans cu personaje grotesti: marinarul, piticul, baronul, prostovoiul, sobolanul rozaliu sau bunicuta. Din pacate toti danseaza in jurul unui singur partener, tara, debusolata si ametita de nebunia poreclelor si personajelor care o conduc.

luni, februarie 16, 2009

Suspendat


Astazi Biroul Permanent PSD l-a suspendat din functie pe presedintele PSD Botosani Constantin Contac. (Sic asa ca cum am anuntat ca se va intimpla de multa vreme). Suspendarea s-a facut cu scandal, Contac sustinind ca nu este statutara. Toata lucrarea a fost pusa la cale in urma cu o saptamina cind Gheorghe Nechita, primarul Iasului a fost imputernicit sa se ocupe de organizarea de alegeri la filiala Botosani a PSD. Atunci Contac a sarit ca ars aruncind cu acuze in absolut toti membri PSD importanti din Botosani dar si de la centru. Drept urmare un urma cu doua ore a fost suspendat. Locul sau va fi ocupat temporar de un parlamentar PSD, acesta urmind sa fie nominalizat de Gheorghe Nechita. Urmeaza inlocuirea lui Contac si din functia de vicepresedinte CJ Botosani.
Parerea mea este ca baronul Contac va reusi sa-si rezolve treburile, insa il va costa foarte mult.

Politrucii PSD



Am fost provocat sa scriu despre politrucii PSD. "Care politruci?" m-am intrebat, avind in cap clar o opinie despre ceea ce se intimpla in PSD la ora actuala. Pe vremuri politrucii erau niste indivizi care chiar faceau munca de partid, cu vorba, cu bita, cum se pricepeau ei mai bine. Aveau rezultate. Politrucii moderni din PSD-ul actual sint niste indivizi cu bani, pomposi denumiti baroni care cumpara tot. Isi fac calculele exact ca intr-o firma cit baga si cit scot, astfel incit tot timpul sa fie pe profit. Iata exemplele care imi sint la indemina: Contac la Botosani, Mirza la Suceava, Oprisan la Focsani, Nechita la Iasi. Cu bani isi cumpara sclavi politici care muncesc pentru ei, cit mai multi la numar sa dea bine la sefii de partid. La rindul lor sint niste miini murdare care fac in teritoriu treba smecherilor de la Bucuresti astfel incit partidul (de fapt smecherii cu functii mari) sa ramina unul cu influenta. Pina la urma acesta este si scopul. Citiva sint influenti national, citiva local, citiva sint niste catei care se gudura la picioarele primilor. Din cind in cind mai latra, numai ca atunci stapinii le mai arunca cite un os in cap si-i potolesc repede. Imaginati-va ca toata teravura in PSD Botosani a pornit de la un amarit de parlamentar de Dorohoi care a facut si el niste promisiuni de sefie unor care l-au sustinut in campanie. Numai ca nu-a stiut ca baronul de Botosani va promova sefi in mare parte numai rude, sau persoane care inca nu au o identitate politica. De aici scandalul, o furtuna intr-un pahar cu apa de altfel. Va veni nenea de la "Bucale" si-i va potoli repede, altfel nu se invirte bine sfera de influenta. Atit timp cat niste deputati sau senatori isi mai imagineaza inca ca opozitia intr-un partid se poate duce doar in ilegalitate, asta insemnind pe la colturi sau pe la cafele in locuri retrase, nu se poate vorbi de politruci. Dar se poate vorbi de niste fomisti care si-ar dori si ei o piine alba, dar pe degeaba, daca nu e bun si coltul ala verde mecegait. Ca pina la urma gustul puterii e tot dulce.

duminică, februarie 15, 2009

Idioti


Vineri sera a avut loc un masiv filtru al politistilor de la rutiera din Botosani la iesirea spre Suceava. Tematica: depistarea soferilor bauti. Metoda: suflarea inspre nasul politistului. Doar nu-s prosti sa-si consume filtrele de la filole ca sint scumpe si e criza. Cu acest prilej politistii din Botosani au avut ocazia sa adulmece halenele a citeva sute de soferi. Au aflat care sau nu se spala pe dinti, ce a mincat fiecare, care e fumator si care nu, care si cum trebuie sa mearga la stomatolog. Sint trei posibilitati: ori sint prosti, ori saraci, ori i-a pedepsit cineva.

Cenzura

Exista firme in Botosani care au interzis si au restrictionat accesul angajatilor la urmatoarele adrese: www.Click.ro si www.cancan.ro. In urma "studiilor" facute de managerii acestor firme s-a constat ca productivitatea este extrem de scazuta mai ales in perioada 8-11,. fix perioada in care lumea are chef sa bea cafeaua de dimineata si sa se mai puna a curent cu ultimele birfe.

miercuri, februarie 11, 2009

Cetateni de onoare


Prin HCL 189 din 27.07.2002 s-a stabilita ca deputatul PSD Viorica Afrasinei (foto) sa devina cetatean de onoare a orasului Botosani. Astazi acelasi personaj a fost instaurat pe scaunul de subprefect al judetului. Sintem singurii din tara care au un suprefect cetatean de onoare. Meritele pentru care Viorica Afrasinei a fost numita ceteanca de onoare nu se cunosc, insa se stie ca odata cu ea a fost numit botosanean de frunte si celebrul sef de cadre PSD Octav Cozminca. Onotificul titlu le-a fost acordat din cauza notorietatii, ambii parlamentari PSD fiind atunci la al doilea mandat. Iata alti botosaneni care conform criteriilor pentru care au fost alesi cei doi a putea spera la titulatura "cetatean de onoare": politistii Calin si Nicolau celebri pentru bancurile care s-a facut pe seama lor; acordeonistul Cosmita Lascarache celebru pentru miile de nunti si petreceri private la care a cintat (ce n-as da sa pot face un interviu pe bune cu Cosmita sa-mi povesteasca el ce spuneau si ce faceau la betie grangurii tirgului); banditul Coroi pentru multime de legende si de povesti de adormit copii care s-au nascocit pe seama lui; profesorul Mircea Danuta, eternul candidat la ceva, definitia insuccesului in Botosani (nici cind a iesit primul nu a cistigat); Constantin Contac pentru limba literara pe care o vorbeste si o stapineste la perfectie (dati pe youtube o cautare).
Deasemeni conform hotaririlor de CL in vigoare cetatenii de onoare nu platesc taxe si impozite locale si pot merge gratis cu tramvaiul. Tot e ceva. La urma urmei poti fi un cetatean de onoare dar un politician mizerabil.

marți, februarie 10, 2009

Voluntarii Netaxati

Stateam azi la usa la primar si asteptam sa intru. In fata mea un domn pe care-l cunostem de mult timp, ofiter in rezerva, fost colonel, fost candidat, fost presedinte de asociatie de locatari asa cum ii sade bine unui cadru militar la retragere. In prezent angajat al primariei pe post de sef al serviciului de situatii de urgenta (voluntari). Evident ca ia bani de la primarie si in plus este scutit si de plata unor impozite (aproape toate). Nimic rau in asta, este legal, pina la urma trebuie sa manince si omul o bucata de piine. Dar ia imaginati-vi-l pe personajul din imagine cum ar rezista el 2-3 nopti nedormite in caz de calamitate, cum, ar face el respiratie gura la gura la cineva, cum ar cara el cite doi-trei raniti pina la puntele de prim ajutor, si asta fara sa lesine el primul. Ca sa fie completa situatia, o sa fac public miine toti voluntarii in situatii de urgenta (care deci nu platesc taxe si impozite) ca sa se vada cine trebuie sa ne salveze pe noi botosaneniib in caz de ceva. O lista intreaga de consiliei locali si rudele lor, de operati pe cord, de directori si evident rudelele lor. Comunitatea locala, votata in vara a decis ca pe mina lor trebuie sa mergem in situatii de urgenta. Bat in lemn sa nu fie asemenea situatii, ca sa nu fie nevoie de vajnile brate si bravele idei ale "voluntarilor netaxabili". Eu personal n-am incredere in ei.

luni, februarie 09, 2009

Somax

Joi emisiune cu prefectul Cristian Roman. De la 17.00 si astept sugestii....

joi, februarie 05, 2009

Foame la BCR

La BCR-Erste e foame mare de bani. Aflati oricum in pregul restructurarii, smecherii de la BCR au inventat un nou comision. Nu poti plati ratele la banca in locul altei persoane, nici macar in locul nevestei daca ea este titulara de contract... Totul se poate rezolva insa daca platesti la ghiseu un mic comision de 5 ron. INCREDIBIL e ca nimeni nu s-a sesizat...

Petrica si lupul de Botosani

In conditii de criza, firmele controlate de C-tin Contac au injumatatit tarifele pentru deszapezire. Asta pentru ca altfel nu mai cistigau licitatiile organizate de CJ. Cum e greu de crezut ca familia Contac va accepta sa functioneze in pierdere, rezulta logic ca este un profit si la aceste tarife. In acest mod, considera presedintele CJ Mihai Tibulec ca s-a rezolvat aspectul economic al problemei. In emisiunea din seara asta a evitat pe cit se poate o discutie despre aspectul moral al spetei.
Toata strategia electorala in campaniile electorale de anul trecut a PDL-ului s-a axat pe "jos clanul Contac", "afara cu baronii locali", "s-au imbogatit pe spatele vostru", "e legal dar nu e moral" etc... Acum nu se mai discuta despre moralitate sub nici o forma, altfel se strica alianta. E penibil ca cineva sa creada ca aceasta alianta va rezista mai mult de citeva luni in conditiile in care se anunta in toamna o campanie electorala extrem de ascutita. La fel si in Botosani, probabil se va apela la aceleasi slogane...care si-au dovedit intr-un fel sau altul efectul, pentru ca la cit sintem de rupti in fund aici in Botosani s-a ajuns sa nu se mai tolereze prosperitatea. Si atunci ce e mai de efect decit sa arati pe cineva bogat cu degetul si sa tipi ca a furat!? Numai ca se risca sa se pateasca fix ce a patit si Petrica cu lupul. Nu o sa-i mai creada nimeni. Contac va avea imaginea reparata fix de cei care-i acorda acum credibilitate si care au reusit cu vremea si cu multa insistenta sa demonstreze apartenenta acestuia la tagma baronilor, iar PDL-ul nu va mai avea pietre in prastie. Cei doi poli de putere din Botosani (rosu si portocaliu) se vor confunda , riscind sa ajunga doar unul, un pol al coruptiei si imoralitatii. Si astfel se va respecta zicala:"Ci`n se aseamana se aduna".
Pentru informare, firmele controlate de C-tin Contac au inregistrat anul trecut un profit net de peste 3 milioane de coco. Anul acesta probabil vor saraci, cu un profit numai la jumatate.:)

Nu stiu legea

Vasile Halasanu nu poate ocupa functia de subprefect de Botosani pentru ca nu este si nu a fost niciodata functionar public. Sefii PSD au aflat si ei asta abia acum (ca sa vezi ce bine cunosc legile in momentul in care fac o propunere) si se dau cu capul de pamint sa rezolve problema. Se incearca inregimentarea rapida a lui Halasanu pe un post de functionarv public, grabirea depunerii juramintului, ca acesta sa poata deveni dupa aceea subprefect. Solutia de rezerva a PSD este Paul Popa, care a mai ocupat in urma cu ceva vreme acest post.

marți, februarie 03, 2009

Mincinos

Subprefectul sau mai bine zis fostul subprefect Cornel Mihai si-a luat de astazi concediu medical, motivind sefului sau ca este bolnal si o perioada va trebui sa stea numai in casa. Numai ca prima zi de concediu medical Mihai si-a petrecut-o la Restaurantul Tex unde a luat masa cu fostul sau sef, ex-prefectul Gheorghe Sorescu. Asta ca sa se stie cit de tare il doare-n cot pe Cornel Mihai de atributiile sale de servici platite pe bani publici.

luni, februarie 02, 2009

Din presa

Unul din jurnalistii OK ai orasului, Radu Dorulet, a ales meseria de purtator de cuvint al prefectului.
A facut o timpenie dupa parerea mea. Dupa ce o sa termine cu meseria aceasta, oare ce eticheta va avea si cit de credibil va fi cuvintul sau (de presa evident)?

Noi cu cine am votat?

Eu personal mi-am risipit votul si la propriu si la figurat. Ca si multi alti cetateni de bine, din cei putini care au fost la vot probabil. Orbiti sa-si recupereze cit mai repede sacii cu bani cheltuiti in campaniile electorale, politicienii nostri se intrec in compromisuri care mai de care mai nastrusnice. Unul din ele este si cel cu schimbarea vicepresedintelui de Consiliu Judetean la Botosani din PNL in PDL. S-a dat astfel tonul la o joaca periculoasa care nu se va sfirsi decit in momentul in care absolut tot ceea ce se poate schimba se va schimba (de dragul schimbarii, pe ici pe colo, prin punctele esentiale)-alegeti ce doriti, si tot asa dupa patru ani, de la capat. Marii pierzatori ai acestor alegeri, desi pe aproape toti peretii prin sediu s-au scris ca au invins sint cei de la PDL. De sus de la virf, pina jos in cel mai mic catun au dat apa vietii caracatitei pesediste care pe zi ce trece isi umfla tentaculele a putere si a sete de rezbunare, care nu se va potoli decit atunci cind capul plesuv al presedintelui Basescu va cade. Fara PSD nu se face nimic in tara aceasta si asta se va vedea in preajma alegerilor prezidentiale cind vor incepe nazurile si primul care o va simti pe pielea lui va fi Boc, acest pitic al politicii romanesti umflat de un presedinte dependent de sclavi executanti si aruncat pe fotoliul moale al guvernului.
Revenind la Botosani se observa o stare de tot rahatul in tirg, stare intretinuta de acea atmosfera de nesiguranta. Orasul este BLOCAT pentru ca fostii sefi de institutii nu mai au chef de treaba, iar viitorii sefi nu pot face treaba pentru ca nu sint numiti. Va mai dura probabil o luna doua pina cind se va preda stafeta peste tot. Pina atunci altii baga pe ultima suta, altii isi fac planuri cum sa bage in buzunare timp de 4 ani. Chestia cu risipa votului de fapt e starea de parere de rau care ma incearca cind vad esalonul doi format din niste neica-nimeni pe principiu care a cotizat mai mult la partid.

Motivatie

Hard ars!!!!

ClickComments