Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

joi, februarie 05, 2009

Petrica si lupul de Botosani

In conditii de criza, firmele controlate de C-tin Contac au injumatatit tarifele pentru deszapezire. Asta pentru ca altfel nu mai cistigau licitatiile organizate de CJ. Cum e greu de crezut ca familia Contac va accepta sa functioneze in pierdere, rezulta logic ca este un profit si la aceste tarife. In acest mod, considera presedintele CJ Mihai Tibulec ca s-a rezolvat aspectul economic al problemei. In emisiunea din seara asta a evitat pe cit se poate o discutie despre aspectul moral al spetei.
Toata strategia electorala in campaniile electorale de anul trecut a PDL-ului s-a axat pe "jos clanul Contac", "afara cu baronii locali", "s-au imbogatit pe spatele vostru", "e legal dar nu e moral" etc... Acum nu se mai discuta despre moralitate sub nici o forma, altfel se strica alianta. E penibil ca cineva sa creada ca aceasta alianta va rezista mai mult de citeva luni in conditiile in care se anunta in toamna o campanie electorala extrem de ascutita. La fel si in Botosani, probabil se va apela la aceleasi slogane...care si-au dovedit intr-un fel sau altul efectul, pentru ca la cit sintem de rupti in fund aici in Botosani s-a ajuns sa nu se mai tolereze prosperitatea. Si atunci ce e mai de efect decit sa arati pe cineva bogat cu degetul si sa tipi ca a furat!? Numai ca se risca sa se pateasca fix ce a patit si Petrica cu lupul. Nu o sa-i mai creada nimeni. Contac va avea imaginea reparata fix de cei care-i acorda acum credibilitate si care au reusit cu vremea si cu multa insistenta sa demonstreze apartenenta acestuia la tagma baronilor, iar PDL-ul nu va mai avea pietre in prastie. Cei doi poli de putere din Botosani (rosu si portocaliu) se vor confunda , riscind sa ajunga doar unul, un pol al coruptiei si imoralitatii. Si astfel se va respecta zicala:"Ci`n se aseamana se aduna".
Pentru informare, firmele controlate de C-tin Contac au inregistrat anul trecut un profit net de peste 3 milioane de coco. Anul acesta probabil vor saraci, cu un profit numai la jumatate.:)

5 comentarii:

  1. Profit de 3 milioane de euroi? nu-i cam mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. E mult sau putin, ca nu-mi dau seama, si gindeste-te ca absolut toti banii, dar absolut toti s-au facut in urma lucrarilor la stat.

    Transporturi Auto SA – 6,4 milioane lei
    99 C.C.C. SA – 1,11 milioane lei
    Construct Com SRL – 561.026 lei, niste exemple

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema cu deszapezirea e alta: dosarul la DNA al lui Contac pentru incompatibilitate. Daca era incompatibil atunci cand era presedinte de CJ, atunci aceeasi problema exista si astazi, cand este "doar" vice! Si, in acest caz, dosarul DNA trebuie extins si asupra semnatarilor din aceasta iarna ai contractului cu Construct Com, incepand cu Tabuleac. E cat se poate de logic: ori e cercetat la DNA si Tabuleac, ori - daca nu e vorba de nicio incompatibilitate - este scos de sub urmarire si Contac! Juridic vorbind, problema tarifelor dintr-o iarna sau alta nu conteaza, atata vreme cat in spatele contractelor semnate de-a lungul timpului au stat licitatii legale. Singura problema este cea a incompatibilitatii. Cat despre moralitate...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim
    Dosarul din cite stiu eu si am impresia ca stiu bine este penttru incopatibilitate pentru perioada cit el a fost sef la CJ si fiul sau Liviu sef la Drumuri Judetene. Strict pe acea perioada. Si este vorba de asfaltari nu de deszapeziri. De aceea vorbesc de moralitate si nu de moralitate. Dar se pare ca oricum nu conteaza atit timp cit banu` intra in continuare la conturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si nici multa zapada n-a cazut prin BT....

    RăspundețiȘtergere

ClickComments