Powered By Blogger

Ionut POCLID

Fotografia mea
Botosani, Botosani, Romania

marți, iulie 14, 2009

Acum citesc



Va povestesc dupa aia ce e de capul ei.

Premiul



La turneul celor cinci natiuni, acum sase de cind a intrat si Italia, ultima clasata primea asa numita"lingura de lemn". Este o rusine sa primesti in rugby acest "trofeu" desi la acest turneu participa doar elita europei la acest sport. Prin comparatie, dintre toate tarile membre UE si de cind am intrat in marea familie primim an de an fara nici o sansa de a scapa in curind, trofeul "sapa de lemn", acordat celei mai nenorocite natii. Din bun simt ar trebui sa ne retragem sa nu ne mai frece aia cu amendamente pe justitie pe agricultura pe dracu sa-i ia. Ce tot ne vor altii binele! Binele ni-l facem noi asa cum am stiut de mii de ani de la Burebista incoace. Ne-am taiat singuri viile, ne-am tras in tepi, ne-am tradat si ucis domnitorii, am invatat o istorie falsa despre niste valori pe care poporul roman nu le-a avut si nici nu le va avea niciodata..in fine ne-am descurcat asa cum ne-a dus mintea.

Sapa de lemn ar trebui sa faca parte neaparat din stema tarii, instrumentul care defineste saracia fiind o emblema lipita aproape pe fiecare poarta. Exact ca bulinele pentru cladirile cu grad seismic ridicat in Bucurestiul vechi. Te uiti dupa usa dai de sapa de lemn. In dulap e sapa de lemn. In bucatarie sapa de lemn, la fel in dormitor. Te duci la baie, sapa de lemn, la fel ca in geanta sau in sacose. Trebuie sa fii cu bagare de seama, daca-ti cade o sapa de lemn peste cap poti sa te imbolnavesti grav sau chiar sa mori. O sa ne plateasca si guvernul in sape de lemn, schimbind astfel moneda nationala. La fiecare 15 si 30 ale lunii vom primi cite un snop de sape de lemn, evident toate fabricate de Voiculescu, Vintu si Patriciu si alti smecheri asemenea lor.

Din cauza ca sintem in polul nord al saraciei, la Botosani sapele de lemn vor fi fara coada. Sa fim la fel ca femeia de servici din bancul cu Stalin, la munca de joc. La cit de jos se poate. Ca sa mai poate. Tot timpul s-a putut iar smecherii care distribuie saracia stiu cel mai bine asta. Concursul de mers in jos nu are recorduri de nebatut.

Mi-as dori ca UE sa fie ca o liga a Europei la footbal si sa se poata retrograda. Am fi primii care ar parasi competitia, normal, condusi de un Becali in Parlamentul European patron cu experienta. Visul lor ar fi liga a doua. Acolo coruptia, spagile si trintelile sint pe fata, mediocritatea o calitate iar smenurile s-ar face cu mai mare usurinta. Problema e ca nu am mai promova niciodata.

Media

Postul Tele`m Botosani nu mai poate fi urmarit in reteaua UPC. Motivul: datoriile mari ale postului TV catre operatorul de cablu. Desi lucrez la postul concurent nu ma bucur, mare parte a celor de la Tele`m fiindu-mi colegi in trecut. In Botosani postul mai poate fi urmarit doar cu antena de camera.

Primesc observatii: Mai poate fi urmarit prin firmele de cablu Lidas si City Net. Corect.

luni, iulie 13, 2009

De ce nu scriu

De greata...pentru o perioada de o luna, dupa care plec in concediu.

ClickComments